TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

4 Mayıs 2014 Pazar

TÜRK NE DEMEKTİR.

TÜRK MİLLETİ

Sevgili okuyucularım, bugünlerde  daha da ileriye çıkan bir kavram var. Türk Milleti..

Türk ne demektir önce..

Tarihte belli başlı en-az 16 devlet kurmuş, lider bir ırkın adıdır, TÜRK.

Türkçe konuşsun ya da konuşmasın, Müslüman olsun ya da olmasın, Türkiye'de yaşasın yada yaşamasın, kendisine TÜRK denilen her fert benim soydaşımdır.

Dedem kim? Geçmişimde ne olaylar var? Bunların hiçbiri umurumda değil.

Türkçe konuşuyorum. Müslümanım. Bu güzel ülkede yaşayan, bu ülkenin bir tuğlası gibi, bir yeşil ağacı gibi Türkiye'ye katkı veren, her vatandaşımı kendi soydaşımmış gibi seviyorum. Türkiye dışında ise:

-Ben Türk'üm diyebilen herkesi bağrıma basacak kadar geniş bir yüreğim var.

Birisi bana gelipte:

-Sen Türk değilsin, fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın gibilerden bir geveleme mırıldanırsa, ona çok kızarım. Çünki Türk Milleti asal bir ırktır. Hatta tarihin her zamanında diğer kavimlere liderlik etmiştir. Başka milletlere de örnek olmuştur.. Türkiye'de Türk'ler yaşar.Bir de Türkleri sevenler. 

Başka ülkelerde de bu böyledir. Bunu şöyle anlatabiliriz.
 Bir Afrikalı ya da bir Asyalı, İngiltere'de İngiliz. Fransa'da Fransız'dır. Gelişmiş ülkelerde zaten ayırımcılık yoktur. Bizde de olamaz. Oluyor diyenler kendi davranışlarına bakmalıdırlar. Kanunlara saygılı davrananları, bu büyük devlet herzaman korur.
Bu ülkede yaşayan ve kendisini Türk kabul etmeyen tüm vatandaşlarımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Ta ki kanunların dışına çıkmadıkları takdirde.

Anayasamızın değişmez maddeleri var. Bunları değiştirmeyi teklif etmek bile suçtur.
 O maddelerde açıkça Türk Milletinin üstünlüğü yazılıdır. Okullarımızda Türkçe okutuluyor. Herzaman da eğitim dilimiz Türkçe olacaktır. İkinci bir dil için de izin vardır. Arabça, yunanca, İtalyanca, Rusça, İngilizce, Fıransızca, Almanca seçmeli ders olarak okutulabilir. Bu zaten serbesttir.

Fakat resmi ve özel okullarda, hiçbirzaman bu ülke vatandaşlarının ana dilidir diye Kürtçe veya başka bir dil öğretilemez. Osmanlı İmparatorluğunda da böyle olmuştur. Ondan önceki imparatorluk veya devletlerde de herzaman resmi dil TÜRKÇE olmuştur. Aksi ayırımcılığa yol açar. 
Allah korusun paramparça oluruz.

Kürtçe veya başka bir lehçe dili, özel dershanelerde serbestçe öğretilebilir. Başka ülkelerde de bu böyledir. Ülkemizin birliği ve dirliği için bu gereklidir.

Yazıyı şöyle özetleyebiliriz.

Türk Milleti bu topraklarda veya başka topraklarda olsun, herzaman TÜRK diye anılır. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir.

Bizi seven bu topraklarda beraber yaşadığımız başka etnik kökenler ise şöyle anılır. Türk Ermeni'si, Türk Yahudi'si, Türk Rum'u gibi..

Kendisine Türk demeyen vatandaşımıza zorla:

-Sen Türk'sün denmeyeceği gibi..Bir TÜRK'e:

-Sen Türk değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın demek hakaret olur.
Yine söylüyorum. Bu topraklarda yaşayan herkesi TÜRK Milletinin bir ferdi olarak görüyorum. Kendisini öyle görmeyenlerle ise benim sorunum olamaz. Ancak kanunlara karşı gelip bir eylem de bulunurlarsa, Devletin gücü onlara cezasını verir...

Açılımı böyle tarif ediyorum. Bu ülkenin nüfus kayıtlarında olanlar gelsinler, teslim olsunlar. Mahkeme edilsinler. Suçları varsa cezaları verilsin. Masumlar ise hemen serbest bırakılsın. Daha önce beraberce yaşadığımız gibi yine yaşayalım.
Uzun yıllar önce, güle oynaya beraberce yaşadığımız insanlara sesleniyorum. Bitsin bu kavga. 
Herşey çok güzel olacak.
Ülkemiz kalkınacak. Her yuva şen şakrak seslerle donanacak.
İnsanlar hür ve mutlulukla yaşayacaklar. Herkes geçimini rahatça temin edecek. İnsanlarımız zengin olacak. İşsizlik kalmayacak. Başka ülkelerden insanlar, bu mükemmel ülkeye, çalışmaya gelecekler.
Biz birbirimizi hep sevelim. Devletimizin kanunlarına karşı işlenmiş suç teşkil eden fiillerin cazasını, bırakalım devlet versin. Biz kendimiz hakim, savcı, polis, asker değiliz. Eğer öyle bile olsak ancak kanunlar çerçevesinde hareket edebiliriz.

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk:" Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Türkiye Halkına, TÜRK MİLLETİ denir" demiş. Atatürk'ün bu sözünden çıkan mana şu oluyor. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi, ırkına kökenine bakmadan, TÜRK MİLLETİ olarak görmeliyiz. Herkes de kendisini önce  TÜRK, sonra ise hangi kökenden ise öyle bilmeli ve bölücülük yapmamalıdır.
Bu güzelim ülkeyi yaşatalım. Adı Türkiye, içinde yaşayanlar da elbette TÜRK olacaktır. Türk kelimesi tüm dünyaca tanınmış, beynelminel bir tanımdır.  Türk kelimesinden korkmayalım. Emin olun Türk Milletinin askeri, polisi, Hakimi, Savcısı kanunlar karşısında her vatandaşa eşit muamele etmektedir. 

Biz Türk Milletinin bir ferdi olarak, sadece kendi milletimizi değil, bütün milletleri severiz. Çünki hepimiz Adem'iz, hepimiz insanız.

2 yorum:

  1. Hasan abi, Atatürk "Türkiye cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir." demiş. Benim Atatürk'ün bu sözünden anladığım Atatürk bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi ırkına, kökenine bakmakatn Türk milleti olarak görmesi, kabul etmesi. Bence de en doğrusu bu. Amerika'da da öyledir, 72 çeşit kökenden insan yaşar ama sorarsalar hepsi "Amerikalıyız" derler, pasaportları ABD pasaportudur. Ben örnek olarak çok sevdiğim sanatçı Fedon'u gösteriyorum, Fedon bir Rum ama kolunda Mustafa Kemal Atatürk imzasını gururla taşıyor, gururla ay yıldızlı bayraklı tişört giyiyor - fotoğraflarında gördüm yoksa nereden bileceğim?
    Benim için mühim olan yediği kaba, içtiği suya pislememektir.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Kardeşim.
    Çok teşekkür ederim.
    Yazıya sizin yorumunuzda işaret ettiğiniz.
    Atatürk'ün sözünü ilave edeceğim.
    Hayırlı günler dilerim.

    YanıtlaSil