TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

6 Mayıs 2014 Salı

2014 MAYIS 6 SALI

06 05 2014

Güzel Bir Yazı

Güzel Bir Yazı |  görsel 1





Bugünün yazısı da bu olsun.




Bu sayfalar herkese açıktır. Hangi düşünceden olursan ol. Oku. Yorum yaz.
Ümitle bekliyorum, yazacağınız kelimeleri...Şimdiden teşekkür ederim.




YAZI VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
BENDEN SELAM OLSUN
SİZLERE BU SAYFALARDA HATIRALARIMI YAZACAĞIM. FAKAT SUYA SABUNA DOKUNARAK HER KONUDA YAZACAĞIM.
H A S A N G Ü L E R



Aptallara göre insanlar; ırk, din, kültür, medeniyet,yaş, statü,renk,dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece ikiye ayrılırlar. İyi insanlar ve kötü insanlar.
Albert Einstein (1879 - 1955)


Yukarıdaki vecizeden yola çıkarak, ülkemizin geleceği için bir yazı yazmak istedim. Elbet kolay değil. İçimizde yerleşmiş bir algı var. Bazı insanlara göre, ÖTEKİ veya BİZİMKİ diye kelimeler var. Bu ülkede yaşayan her insan benim çok sevdiğim vatandaşımdır. Sevmek varsa, sevilmek de vardır. Fakat ille de ÖTEKİ ya da BİZİMKİ diyenler varsa, herzaman da olacaksa, kara kara düşünmek gerekir.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Beraber olalım. Sorunlarımızı beraberce çözelim. Bu birlikteliğimizi sağlayacak kucaklaşmaları yapalım. Ülkemizin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi birbirlerine kenetlenmelidir. İçte ve bilhassa dışta, bu beraberliğe karşı olanlar olacaktır.
Onlara fırsat vermeyelim. İyilerle beraber olalım. Kötüleri, kendi kötülükleriyle başbaşa bırakalım.

Yukarıda söylendiği üzere, mesele anlaşılmıştır. Haydi barış içinde ve mutlulukla yaşayacağımız VATANIMIZA sahip çıkalım.

3 yorum:

  1. Hasan abi, evet Einstein %100 haklı, insanlar ikiye ayrılırlar, iyi insanlar ve kötü insanlar. Gerçi bir de aptallar, saftirikler, kolay kandırılanlar var onlar da kimin iyi, kimin kötü olduğunu ayırt edemeyenler. Ama aptallığın çaresi var, okuyarak, öğrenek, özellikle tarih, bilim, sanat okuyarak aptal bir insan akıllanabilir, kolay kandırılmayacak hale gelebilir. Aptallığın çaresi var ama kötülüğün çaresi yok, kötülerle mücadele etmemiz gerekir...
    selamlar

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Kardeşim
    Çok teşekkür ederim.
    Yazı daha netleşmemişti.
    Sizin yorumunuz, yetişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YUKARIDAKİ YAZIYI ÇOK BEĞENİYORUM. ZAMAN ZAMAN TEKRAR TEKRAR OKUYORUM.
      ACABA BAŞKALARI DA OKUYOR MU DİYE MERAK DA EDİYORUM.

      Sil