TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

23 Ağustos 2014 Cumartesi

Sevgili Okuyucu büyük Laflar ettim.

BÜYÜK BÜYÜK YAZI YAZDIM.BÜYÜKLERİMİZ HOŞ GÖRSÜN

2014 senesi,Türk Demokrasi Tarihinin kilometre taşlarının kımıldadığı yıldır. Yapılan iki seçimi de muhalefet kaybetti. İktidar partisi 10 Ağustos 2014 Pazar günü kendi içinden Cumhurbaşkanını ikinci defa seçti.
Demokrasi demek, seçim sandığından çıkan sonucu kabullenmek mi demektir. Bilimsel görüşlere bakıldığında, EVET sandıktan çıkan sonucu kabul etmek gerekiyor. 30 Mart yerel seçimleri  öncesinde yaşananlara ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasında yaşananlara halkımız itibar etmedi. Vatandaşımızın çoğunluğu muhalefetin dediklerini nazari itibare almadı.
Demokrasi: Halk iktidarı anlamına gelmektedir. Demokrasi kendi kendini yönetmeyi esas aldığı için hem kişilerin hem de toplumun aynı anda özgür olduğu, bir yönetim biçiminin adıdır.
Abram Lincoln: Halkın, halk tarafından yine halk için yönetimine DEMOKRASİ denir, diye söylemiştir.
Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Maraşal Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü Türkiye Büyük Millet Meclisinde: "EGEMENLİK MİLLETİNDİR"  diye çınlamaktadır. Demokrasi, halkın halk için idare edilmesidir, diye anlatılabilir. Çoğunluğun seçtiği iktidar partisinin, kendisine oy vermeyenlerin de hakkını korumak zorunda kaldığı sisteme DEMOKRASİ denir. Toplumu ve onu oluşturan bireylerin herbirinin çıkarlarını esas almayan, bir yönetimin demokratik olmayacağı anlaşılmalıdır.
Bu günlerde ençok sosyal medyada olmak üzere bazı kendini bilmezler, iktidara oy verenleri hain olarak ilan etmektedirler.
Demokrasilerde böylesine hunharca tanım yapanlara ne yaparlar diye soracak oluyorum. Böyle bir sorunun cevabı da onlardan yana oluyor. İyi ki demokrasi var ki, böyle özgürce konuşabiliyorlar. Demokrasi olmasaydı, iftira ettikleri insanlar şikayet etmeseler bile derhal hapse atılırlardı.
Fakat eğer bir şikayet durumunda, böylesine hakaret dolu yazı yazanlar adalet önünde hesap verebilirler.
Neymiş efendim !" bu % 52 lik insan topluluğu, İstiklal Harbi'nde cepheden kaçan insanların torunlarıymış."
Herkesin iki dedesi bu büyük savaşta bulundu. Benim bir dedem şehit, bir dedem ise gazi oldu. Unutmayın ki şehitliği göze almayanlar, gazi olamazlar.
Savaşı kazanan onu iyi yöneten Komutan olduğu kadar, Komutanının öl dediği yerde, ölmeyi göze alan askerleridir de...
Yani bu savaşı Mustafa Kemal Atatürk ve onun emrindeki Türk Askeri kazanmıştır. Savaşın ardından hemen CUMHURİYET ilan edildi. Demokrasi ile idare edilmeye karar verildi. İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk oldu. Cumhuriyet diktatörlük rejimi değildir. Seçmenin % yüzü bir tek insanı seçse bile, gelecek seçimlerde tekrar seçilebilmesi için, halkımızın mutluluğu için çalışmasını isteriz. Çalışmayanları da tekrar seçmeyiz.
Ak Partiye veya Recep tayyip Erdoğan'a oy verdik diye bizi aşağılayanlara güler geçeriz.Gülemezsek onlara ayna tutarız. Aynada kendi iftiralarını okusunlar ve utansınlar isteriz.
Daha da olmazsa, onları tek tek yargılansın diye, şikayet ederiz.
Bizler, hain değiliz. Avanak değiliz. Reylerimizi satmadık. En tabii demokratik hakkımızı kullandık. Muhalefet partilerinden biri kazansaydı. Söylediklerini biz dile getirseydik. Neler neler demezler miydi?
Hiç belli olmaz, önümüzdeki yıl yapılacak seçimleri, muhalefet partisi kazanabilir. Bu imkansız değil. Yeter ki, insanı hor görmeyen bir anlayışla, halkın içine gelsinler. Halk kendisini seveni, kendisine itibar edeni ödüllendirir.

1 yorum:

  1. Hasan abi sizi akp'ye oy verdiğiniz için aşağılayan biri mi var? Herhalde var ki, yargılansın diye şikayet edeceğinizi yazmışsınız. E hiç durmayın bence şikayet edin o kişiyi. Şikayet ettiğiniz kişiye 'ben sizi şikayet ettim' derseniz de bence iyi olur. Yani mertçe davranmalı...gizli, saklı ispiyonlamak istemezsiniz herhalde...

    YanıtlaSil