TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

26 Temmuz 2014 Cumartesi

İRADE ÜZERİNE BİR MAKALE


26 Temmuz 2014 Cumartesi


İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİYLE, HEMDERT OLACAĞIM. BU DERT ORTAKLIĞI İLE, BAŞLAYAN DOSTLUKLARA YELKEN AÇAN BİR GEMİ OLACAK BU SAYFALAR.

26 TEMMUZ 2014 Cumartesi


                                  

BAŞARILI OLMAK  NEYE BAĞLIDIR.

Başarının ilk şartı İRADELİ olmaktır. Akıl, fikir, zeka hemen hemen her canlı da vardır. Fakat İRADE olmazsa bunların hiçbir değeri yoktur. Siz şimdi içinizden bu İRADE nedir? Diyorsunuz. İrade bizim kontrolümüzle yapılan hareketlerdir. İnsanın insiyatifi dışında ve içinde olan davranışları vardır.
Söz geçirebildiğimiz davranışlarımızın sırrı, İRADEMİZDİR.Hükmedebildiğimiz  herşey, İRADEMİZİN eseridir.
Adam sende, nasılsa olanlar olacak. Biz de diğer insanlar gibi  bir hayat süreceğiz sözleri, İRADEYİ umursamamaktır.
İRADE, bir gayret işidir. Balık suyun kıymetini bilmez. Hoca eşekleri sayar, bir tane eksik. Oysa bindiğini hesaba katmamıştır. İRADE bizim içimizdedir. İnsanı insan yapan en önemli meziyet, onun İRADESİDİR.  İçimizdeki kuvveti, kendi faydamıza kullanmalıyız.
Gayret edelim. İrademizi kullanalım. Bu dünyada ve ölümden sonra gideceğimiz dünyada da, İRADEMİZİN yaptıkları ile ya rahat edeceğiz ya da zahmet çekeceğiz.
İRADEMİZİ iyilik üzere kullanırsak, tembellik, kötü arkadaş, kötü örnekler hayatımızdan silinir gider. Bizim gibi, İRADESİNİ doğruluk için, kullanan bireylerin var olduğu cemiyette de, huzur vardır. Mutlu olmak için, İRADELİ insanların bol olduğu semtlerde yaşamalıyız.
Etrafımıza bir bakacak olursak, muvaffak olmuş insanların en birinci vasfı, İRADELİ olmalarıdır. İRADELİ insanlar, çevrelerine de iyi örnek olurlar.
Mutlu olmak istiyoruz. Başarılı olmak istiyoruz. Bunlar tesadüfen karşımıza çıkacak değildir. Saadeti, mavaffakiyeti üstün gayretimizle ve en önemlisi İRADEMİZLE kazanacağız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder