TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

25 Temmuz 2014 Cuma

CUMHUR, CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK


Çözüm çok kolay.


Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çok az zaman kaldı. Bu seçimde  bir tercihe zorlanıyoruz. Ya Demokrasi ya da eski karanlık günler.
Bu hükümet zamanında herkes hürriyetini sonuna kadar kullanmanın sevincini yaşıyor. Bu özgürlük mesafesi, karşımızdakinin sınırına kadardır. Bu iyi geçinme sistemini de zamanla anlayacağız. Kanunlar var. Kimsenin özel hayayatına karışılmasın diye belli kurallar konmuş. İnsanın özgür yaşabilmesini destekleyen kanunlarımız var.
Tüm insanlarımızın, eşit, özgür ve şerefiyle yaşama hakkı vardır. Hert fert, ırk, din, cinsiyet,renk, dil,tabiiyet,yaş, toplumsal köken, zenginlik,düşünce farkı, olmaksızın kanun önünde eşittir.
İnsan doğduğu zaman çok cesurdur. Onu önce ailesi daha sonra toplum bazı şeylerden korkutur. Hür ve Demokrat bir hayat yaşamak kolay değildir. Hayat tarzımız ve seçimlerimiz bizi ya özgür ya da köle yapar. Türkiyemizin geleceği ve elbette mutluluğumuz için, özgür beyinlerin var olmasına yardım etmeliyiz. En önce kendi hürriyetimizi elde etmeliyiz. Kimsenin dümen suyuna girmemeliyiz.
Sevgili okuyucu, benim gibi düşünmeni zaten istemiyorum. Senin sadece düşünmeni talep ediyorum. Özgürce düşünen insanlar ülkesi, olmalıyız.
Bir ve beraber olursak, güçlü bir ülke oluruz. Dünya kaynıyor. Salim kafayla düşündüğümüzde, o ülkelerde ayrılıkçı düşüncelerin hakim olduğunu görüyoruz. Hep birlikte ve sevgiyle bu karanlığı aydınlatacağız.

Bir güzel söz buldum internette: " BEN YANMASAM, SEN YANMASAN, BİZ YANMASAK BU KARANLIKLAR NASIL IŞIK OLACAKTIR?"
Sevmekten zarar gelmez. Sevelim sevilelim, dostları sevindirelim, düşmanları çatlatalım.
Düşündüğümü yazmadan geçemeyeceğim. Ya DEMOKRASİ diyeceğiz ya da KARANLIK günler.
Bu yazıya eleştiriler olacaktır. Öyleyse sevinmeliyiz. Düşünen insanlar ülkesi oluyoruz. Fikirler çatışır. İnsanlar barış içinde özgürce yaşarlar. Bizim için ışık, size karanlık gelebilir. Neticede hür irademizle oy kullanacağız. Kim seçilirse seçilsin. Halkın yani Cumhurun başına gelecektir.
Hoşgeldi. Safa geldi. O seçilene oy vermemiş olsam bile, oy vermişim gibi hürmet göstereceğimizden kimse kuşku duymasın.
Ne mutlu böyle bir ülkede yaşayanlara.....
Bu ülke insanlarının çözülemeyecek sorunları yok. Çözüm çok kolay. Beraber olmak, özgürce konuşmak ve konuşulanları dinleyip uygulamak gerekiyor. Şu yazıya kadar bir sayfanın ön ve arka yüzü gibiyiz.
Bu yazıdan sonra birbirimize karşı dostça ve sevgiyle yaklaşacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder