TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

12 Eylül 2014 Cuma

ANLAYIŞLI İNSAN OLMAK

   


ANLAYIŞLI OLMAK

Türk Milletinin bir ferdiyim. Türk Milletini ve Türk Milletini sevenleri çok seviyorum

 İçimden geldiği gibi yazdım. Darılanlar ya da alkış tutanlar olabilir. Yorumlarınızla aşağıdaki yazıya açıklık getirebilirsiniz.
     ANLAYIŞLI OLMAK
  Daha önce de bu konuda yazılar yazdım. Yine yazmakta beis görmüyorum. Çünki insanlara anlatmak, anlmaları için tekrar etmek gerekiyor. Bir kere şurada anlaşalım. Demokrasilerde herkesin fikrine saygı göstermek, bir önemli adımdır.Ben ben ben yoktur. Sen sen sen ise hiç yoktur. Sadece biz sözü geçerlidir.O biz sözü içinde devletin vatandaşları vardır. Her birey kendi dünyasının hakimidir. O dünyada hür ve söz sahibidir. Fakat başka insanların dünyasına etki yapamaz. Bu hareket başlın başına suçtur.
       Belli zaman aralıklarında seçimler yapılır. Bu seçimlerde vatandaş oyunu kullanır. Oy gizli, sayım açıktır. Oy verme zamanında kimseye müdahele edemezsiniz. Oylar sayılacağı zaman ise, herkes sandık başında sonuçları izleme hakkına sahiptir. Bu kural ki verdiğimiz oyların güvencesidir.Seçimlerden sonra ise herkes işine gücüne bakar. İşi siyasetse, konuşur yazar. Esnaf,Çiftçi,Memur,Sanatçı, Şehirli veya köylü ise kendi işiyle uğraşır. Seçim zamanına kadar, sadece kendi başarısı, kendi nafakası için çalışır.
      Şimdi ülkemizde ayrışmalar var. Bendensin ya da değilsin cümleleri çok söyleniyor. Burada anlayışlı olmayı tavsiye ediyorum.
      Başkalarına kendine davranılmasını istediğin gibi davran kuralı, bir anlayış örneğidir. Anlayış karşımızdakinin görüşünü anlamaktır.Yoksa başkaları böyle düşünüyor, biz de aynen öyle olalım demek, anlayış değildir.
     Karşımızdakinin ne dediğini anlamak, ona söz hakkı vermek, onu dinlemek bir anlayış ifadesidir.Onlar gibi düşünmek zorunda değiliz. Onları dinlemek, dediklerini başkalarına anlatmak da vazifemiz değildir.
     Sadece diğer insanları da anlamaya  hazır olduğumuzu hissettirmek, anlayışlı olduğumuzun tarifidir.
     Anlayışlı insanlar, toplum tarafından saygı görürler. Kişilikleri en yüksek seviyededir.
     Herkesin bizimkine uyan ya da hiç benzemeyen düşünceleri vardır. Diğerlerini bizim gibi düşünmeye zorlayamayız. 
    Anlayışlı insan, başkalarının gördüklerini, düşündüklerini anlamaya çalışan kimsedir.
    Kendimizi herzaman başkalarının yerine koyabiliyorsak, biz geçimli, anlayışlı ve en önemlisi mutlu bir insanız demektir.
     Bugünlerde moda oldu. Suçlulara özgürlük isteniyor. Hatta bu özgürlüğü desteklemeyenlere ise hükümet yanlısı deniyor.
     Başımızda zaten bir terör belası var. İkinci bir kargaşa çıkarıp hainlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Gazete yazarı olanlar yazar. Fakat okuyucular sadece okurlar. kanunlara karşı gelmezler.
     Eğer kanunlarda iktidara yargıya müdahele hakkı varsa, bunu değiştirmek için mücadele edenlere katılırım. Böyle bir kanun ANAYASAda varsa, o maddeyi de değiştirelim.
     Çünki ben yargıyı tam bağımsız biliyorum.
      Yargının elini kolunu bağlayan, hatta zaptırapt altında tutan sisteme zaten demokrasi denemez.
     Önce Muhaefet partileri dile getirsinler. Hangi maddeler hakimlerimizi hükümete bağlı tutuyor.
     Bunları tek tek sıralasınlar.
     Seçimlerde vaat olarak getirsinler. Biz de eğer dedikleri gibiyse, onlara oy vermekten çekinmeyiz.
     Ha ! Anayasayı inceleyelim. İktidara güç ve yetki veren, yani hakimleri hükümete bağımlı yapan maddeler varsa, bu sayfalara yazılmak üzere bilgilendirilelim.

2 yorum:

  1. Demokrasiyi iyice anlamak
    ve başkalarına da anlatabilmek için bu yazı ve hemen aşağıdaki
    ikinci makale yazıldı.
    Yorumlarınızla, tanımlamalar anlaşılacaktır.
    Eleştirilerinizi beklerim.

    YanıtlaSil