TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

20 Mart 2016 Pazar

GEMİÇ KÖYÜ İNSANLARI

hasanguler.com
kucukbayrak.gif

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI
GEMİCLİLER VE GEMİCLİLERİ SEVENLER
DİKKAT
HAYAT HİKAYELERİ
HASAN GÜLER HAKKINDA..
GÜLERLER ŞİRKETİ
GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER
GEMİÇ KÖYÜ BİLGİLERİ
SOY AĞACIMIZ
GEMİÇ KÖYÜ HAKKINDA
GEMİÇ KÖYÜ Haberleri
Kişisel Sayfam
Foto Albüm
DOST SiTELER
MESAJINIZI BURAYA YAZABİLİRSİNİZ. YAYINLANACAKTIR..
BURADA DİNİ BİLGİLER OLSUN
SİZİN YAZILARINIZ
GEMİÇ KÖYÜ BAŞARILI İNSANLAR

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER


BU YAZIYI OKUYAN HER GEMİÇ KÖYLÜ, KENDİ SÜLALESİ HAKKINDA BİLGİLERİ OKUSUN. EĞER YANLIŞ BİLGİ VAR İSE BENİ UYARSIN. e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com...
BU SAYFALARDAKİ BİLGİLER SİZLER TARAFINDAN ALINABİLİR. SİZ DE KENDİ AİLENİZİN BİLGİLERİNİ EKLEYEBİLİRSİNİZ. YANİ SİZLER DE GEMİÇ KÖYÜ HAKKINDA HABER VE BİLGİ PORTALI YAPABİLİRSİNİZ.
ÇÜNKİ İNSAN ÖMRÜ BU ÇALIŞMAYA YETMEZ. NÖBETİ DEVİR ALACAK AKRABALARIM YA DA KÖYLÜLERİM OLMALIDIR.
YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARI BURAYA BİLDİRİN. YAYINLAYALIM.
GENEL VEYA KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ DE KISACA BİLDİRİN. BAŞARILARINIZI BURAYA YAZALIM.
SİZİ SÜLALELER BİLGİSİNDE YAZAMAMIŞSAK BİR NEDENİ YOK.
BİLGİLERİMİZ TAM OLMADIĞINDAN YAZAMADIK.
ZATEN BABAM 26 NİSAN 2011 TARİHİNDE ARAMIZDAN AYRILDI.
KENDİME KÖYÜMÜZDEN BAŞKA KAYNAK ARIYORUM.
BANA YAZIN.
YAZANLARIN İSİMLERİNİ..İSTERLERSE AİLE BİLGİLERİNİ DİLERLERSE BAŞARILI HAYAT ÖYKÜLERİNE YAZMAK EN BÜYÜK ARZUMDUR.
HASAN GÜLER..GEBZE.. 2011 KASIM 9 ÇARŞAMBA..

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
Köyümüzün köklü sülalesi: AHMET ÇAVUŞLAR
Ahmet Çavuşun Hanımının ismi Behiyedir.
Ahmet Çavuşun kabri Karababa Mezarlığındadır. Oğlu İbrahim (tatsız İbrahim) ile aynı mezarlıktadır. Mezarlığın başındaki çeşme onun tarafından yaptırılmıştır. Kitabesi var. Şu an tahmini olarak söylüyorum. Zamanımızdan üçyüzyıl önce yaptırılmış olabilir. Belgeyi okumak kısmet olursa Buradaki tahmini tarih kesinleşecektir.
Ahmet Çavuşun bir oğlunun ismi de Mehmettir. (cellat Mehmet) Mehmetin hanımı Emine Hanımdır. Naciye İsminde kızları olur. Bursadan Hüseyin efendi ile evlenir. Halil İsminde oğulları olur. Hacıbeyler sülalesinden Fadime Hanım ile evlenir. Salih isminde oğulları olur. Gemlikten Münevver Hanımla evlenir. Osman isminde oğulları olur. Gürle Köyünden bir hanımla evlenir. Nuriye isminde bir kızları olur. Çakırlı köyüne gelin gider. Sadık isminde bir kızları olur. Bursaya gelin gider.
Ahmet Çavuşun Bir kızının ismi ise Şerife Hanımdır. Şerife hanımın kızının ismi Hayriye Hanımdır. Hayriye Hanım; İbrahim İsminde bir çocuğu olan tatarlar sülalesinden Hüseyin efendi ile( Tatar Hüseyin) evlenir. Aziz,İsmail isminde iki oğlu ve Müşerref isminde bir kızları olur.
Ahmet Çavuşun bir kızı daha vardır. İsmini bilemediğimden yazamıyorum. Bu kız İznik ilçesi Müşküle Köyüne gelin gider. O kız; Sanatçı Halil ERGÜNün Anneannesidir. Resimlere baktığımızda bilhassa Enver Özkardeşin Oğlu Serdar Özkardeş Aynı Halil Ergündür.Ahmet Özkardeş İse Ben Halil Ergün'e değil, Halil Ergün Bana Benziyor demektedir...
Bu bölümde ÖZKARDEŞLER SÜLALESİni yazacağım.
Özkardeşler sülalesinin Atası Mehmet Özkardeştir.. Üç oğlunun isimleri: Halil ÖZKARDEŞ, Salih Özkardeş, Osman Özkardeştir.
Üç kızlarının isimleri: Naciye Hanım, Nuriye Hanım, Sadık Hanımdır.
Mehmet Özkardeşin Büyük oğlu Halil Özkardeş, Hacı beyler sülalesinden Fadime Hanım ile evlenir. Üç oğulları ve bir kızları olur.
Halil Özkardeşin Üç oğlunun isimleri: Enver Özkardeş, Cevdet Özkardeş, Cemil Özkardeştir.
Halil Özkardeşin bir kızının ismi Zübeyde Hanımdır.
Mehmet Özkardeşin ortanca oğlunun ismi ise Salih Özkardeştir. Gemlikten Münevver Hanımla evlenir. İki oğulları bir kızları olur.
Salih Özkardeşin oğullarının isimleri: Mehmet Özkardeş ve Turgay Özkardeştir.
Salih Özkardeşin Kızının ismi Gönül Özkardeştir. Ahmet efendinin oğlu Selim ile evlenir. İki çocukları var. Çocuklarından Haluk İki yıl önce köyümüze zeytinyağ fabrikası yaptırdı.
Mehmet Özkardeşin küçük oğlu Osman Özkardeş Gürle Köyünden bir hanımla evlenir. Sonra Bursaya yerleşir.
Mehmet Özkardeşin Büyük Kızı Naciye Hanım Bursalı Hüseyin Efendi ile evlenir. İki çocukları olur.
Mehmet Özkardeşin bir kızı da Nuriye Hanımdır. Çakırlı köyüne gelin gider.
Mehmet Özkardeşin bir kızı da Sadık hanımdır. Gemlike gelin gider.
Halil Özkardeşin oğlu Enver Özkardeş, Akharem Köyünden Sıddıka Hanım ile evlenir. İki oğulları ve bir kızları olur. Oğulları Serdar Özkardeş ve Ahmet Özkardeştir. Kızları İse Gülen Özkardeştir. Köyümüzden Yine Ahmet Çavuşlar sülalesinden Tatsız İbrahimin Torununun oğlu, Necdet Akın ile evlidir. İki oğlu bir kızları vardır. Hüseyin Akın, Evren Akın ve Seda Akın Ateş
Halil Özkardeşin bir oğlu da Cemildir. Bursadan evlidir. Eniştesi Hüseyin Efendinin Akrabası bir hanımla evlidir. Çocukları vardır.



2010-12-29 00:14:42 -
Yazan: Halil Özkardes
Ben Cemil Özkardesin kucuk oglu halil. Biz iki kardesiz birde agabeyim var Osman. Benim 2 cocugum, biri kiz biri oglan. Kizimin adi Sule, oglumun ise Samed'dir.
Osman agabeyiminde 2 cocugu vardir, Biri Cagla, Biride Okan dir. Bilginize sunariz.


Halil Özkardeşin bir oğlu da Cevdet Özkardeştir. Bursaya gelin giden halası Naciye Hanımın kızı Şefika Hanımla Evlidir. Kendisi Emekli subaydır. Köyün sevilen saygı duyulan insanıdır. Çocukları vardır.
Halil Özkardeşin bir kızı vardır. Zübeyde Özkardeş, Umurbeye gelin gitti. Çocukları var.
Özkardeş sülalesinin Atası Mehmet Özkardeşin Oğlu Salih Özkardeşin büyük oğlu Mehmet Özkardeş, Hacı Eşrefin Kızı( Anne Tarafından bize de akraba olur. Çünki Hacı Eşrefin Hanımı KINIKLAR SÜLALESİndendir) Nuriye Hanımla evlidir. Çocukları var.
Salih Özkardeşin Küçük oğlu Turgay ÖZKARDEŞ Hüseyin Aydoğdunun kızı Süheyla Hanımla evlidir. Süheyla Aydoğdunun Annesinin Anneannesi Şerife Hanım, Salih Özkardeşin Halasıdır. Turgay Özkardeş ve Süheyla Hanım tıpkı Gülen Özkardeş ve Necdet Akın gibi birbirlerine akraba da oluyorlar..
Yukarıda da yazmıştık. Salih Özkardeşin kızı Gönül Hanım Ahmet Efendinin oğlu Selim İle evlidir.
Mehmet Özkardeşin Oğlu Osman Özkardeş hakkında fazla bilgi yok. Onun bilgileri ve yukarıdaki bilgilerden eksik ya da yanlış olanlar varsa aşağıdaki e-mail adresime bildirsinler. Doğrusu buraya yazılacaktır. Bilhassa Emekli Yarbay Cevdet Özkardeş'ten bilgi ve resimler gelirse çok makbule geçecektir...
E-mail: gemickoyu@mynet.com
AŞAĞIDA ÖZKARDEŞLER SÜLALESİNDEN ERTAN ÖZKARDEŞ'İN AÇIKLAMASI VAR. İLAVE BİLGİLER BAŞKA RENK YAZILMIŞ.
cellatların Salih ve Osman ın çocukları 26 Nisan 2011 Salı 20:15 Tarih : Kimden : ertan ozkardes <seozkardes@ttmail.com>

gemi__k_y__haritas_.jpg

cellatların Salih ve Osman ın çocukları 26 Nisan 2011 Salı 20:15 Tarih : Kimden : ertan ozkardes Özkardeş sülalesinin Atası Mehmet Özkardeşin Oğlu Salih Özkardeşin büyük oğlu Mehmet Özkardeş(vefat 2005), Hacı Eşrefin Kızı( Anne Tarafından bize de akraba olur. Çünki Hacı Eşrefin Hanımı KINIKLAR SÜLALESİndendir) Nuriye (Fatma)(vefat 1997) Hanımla evlidir. Çocukları var.Hasan Ali ÖZKARDEŞ ve Salih Ertan ÖZKARDEŞ
Salih Özkardeşin Küçük oğlu Turgay ÖZKARDEŞ Hüseyin Aydoğdunun kızı Süheyla Hanımla evlidir.Cem Erkan ÖZKARDEŞ ve Özlem Tevfika ÖZKARDEŞ ATEŞ Süheyla aydoğdunun Annesinin Anneannesi Şerife Hanım, Salih Özkardeşin Halasıdır. Turgay Özkardeş ve Süheyla Hanım tıpkı Gülen Özkardeş ve Necdet Akın gibi birbirlerine akraba da oluyorlar..
Yukarıda da yazmıştık. Salih Özkardeşin kızı Gönül Hanım Ahmet Efendinin oğlu Selim İle evlidir.
Mehmet Özkardeşin Oğlu Osman Özkardeş hakkında fazla bilgi yok. Onun bilgileri ve yukarıdaki bilgilerden eksik ya da yanlış olanlar varsa aşağıdaki e-mail adresime bildirsinler. Doğrusu buraya yazılacaktır. Bilhassa Emekli Yarbay Cevdet Özkardeş'ten bilgi ve resimler gelirse çok makbule geçecektir...
Mehmet Özkardeşin Oğlu Osman Özkardeş Ülkü,Çiğdem,Lale ve Üstün(rahmetli 1997)üç kızı ve bir oğlu vardı.

Ahmet Özkardeş



Aşağıdaki Bilgiler Emekli Yarbay Sevgili Büyüğümüz Cevdet Özkardeş\'ten alıntıdır. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu yazıyı okuyan diğer Gemiçli akrabalarımız da bize bilgi verirler se onlar hakkında da geniş yazılar yayınlanacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.
Şerafettin Güler oğlu, Hasan Güler.


Sevgili Şerafettin Ağabeciğim belki üzülürüz diye bizim asıl lakabımızı yazmamışsınız.Köylümün verdiği isimden neden gocunalım ki.Bizim asıl lakabımız Atalarımızdan, lakabımız AHMET ÇAVUŞOĞULLARIdır.Dedemin babası Ahmet Ağa askerliğini Abdulhamitin Hassa Alayında Çavuş olarak yapmış.
Malum, köylerde askerlikte Çavuş, Onbaşı olanlar isimlerinin başına bu rütbeleri koyarlar.Bu yüzden Mehmet dedemin babasına Ahmet Çavuş demişler O ölünce de ailemize Ahmetçavuşoğulları denmiş.Belki bilmiyorsunuzdur.Dedem Mehmet Ağa,sizin babalığınız Ahmet amca Tatsızlar dan Musta bey (Mustafa) çok yakın akrabalar.Zamanla ne olmuşsa köylü bizim eski ünvanımızı hatırlamış, o ismi bize tekrar vermiş. Ahmet amcalara AHMETÇAVUŞLAR denmiş,bize de CELLATOĞULLARI,

NEDEN :
Bunun için iki olay anlatılır.
1.Atalarımızdan Habip dede var.Çok zengin.Bel,çapa zamanı Kahya,kahvede Habip dedenin çapası var diyor.Müsaıt olan herkes gidiyor.En az 60-70 kişi.Malum öğle yemeği bahçeye götürülüyor.Ağabeycim bilirsin.pirinç pilavına erişte koyarlar.(köy makarnası)Habip dede eşine Bu sefer pilava erişte koyma der.Fakat hanım unutur yine erişte koyar.Kazanlar bahçeye gelir.Dede kazanları kontrol eder ve pilavın erişteli olduğunu görür.Tepesi atar.Atına biner ve dörtnala köye yönelir.Hanım yemeklerden alır,Evin hemen doğusunda Tekelerin pınar var .Oraya gider.Gelinlik çağda kızı ikinci katta,sokağa bakan odada gergef işliyor.Nal seslerini duyunca Eyvah,babam bir şeye kızmış deyip odanın kapısını sürmeleyip kapıya dayanıyor.Babası ,kilitli odaya geliyor.üç defa AÇ.AÇ. AÇ. diye bağırıyor.Kapı açilmayınca tabancasını çekip 3 el ateş ediyor.Kız ölüyor.Kapıyı kırıp içeri giriyor.Kızının ölüsü ile karşılaşıyor.Yeşil sarığını çıkarıp açiyor kızının üzerine örtüyor ve atına atlayıp gidiyor.Bir daha da haber alınamıyor
2.Yine Atalarımızdan biri,kim olduğunu öğrenemedim,gece,eşi ile odalarına çekilmişler.Aylardan Mart.Kedilerin kızgınlık zamanı.Bilirsiniz konaklarda birden çok kedi olur.Hayvanlar,kıyameti koparıyorlar.Kedilere odun,maşa, küreği vs atıyor,başarılı olamıyor,birini tutup evin dış avlusuda bulunan dut ağacına asıyor.Ertesi gün cuma Dağa kuruya gidenler kediyi görüyorlar ve CELLAT adını verlyorlar.O ölünce de adımız CELLATOĞULLARI oluyor.Bence asıl sebep budur.



AİLEME GELİNCE:

İki oğlum bir kızım var.
Vecdet Özkardeş emekli albay uzunköprüden Nurgül Buzcu ile evli 2 kızı var
Melis Özkardeş (paris Sorbonne Üniversitesinde Dil eğitimine devam ediyor)
Merve Özkardeş (İst. Üniversitesinde İngilizce Turizm otelcilik okuyor)

Naciye Akınay THY den emekli Tufan Akınay ile evli. 1 kızı var.
Deniz Akınay çalık, (Japonyada turizm okudu) Okan çalık ile evli

Nevzat Özkardeş Jeofizik mühendisi emekli, bekar, Şu an Saros da arıcılık yapmakta




Yukarıdaki bilgileri Sayın Cevdet ÖZKARDEŞ ten aldım.
Kendilerine çok çok teşekkür ederim.

Şerafettin Oğlu Hasan Güler. 7 Şubat 2011 PAZARTESİ.
Sevgili Büyüğüm Cevdet Bey Amca
Kısa Özgeçmişinizi resminizle beraber, Köyümüzün önemli şahsiyetleri sayfasında yayınlamak isterim. Profesör Cahit Özen\'i yazdığım gibi sizi de yazmak isterim.
Hangi Okullarda okuduğunuzu köyümüzden ya da Bursa\'dan hangi arkadaşlarınızla beraber büyüdüğünüzü ve mezun olduktan sonra yaptığınız devlet görevlerinizi kısaca yazarsanız çok sevinirim.
Allahu Teala sizlerden razı olsun.

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
AHMET ÇAVUŞLAR SÜLALESİ

Ahmet Çavuşlar sülalesine Bu yazımda da devam ediyorum.
Ahmet Çavuş'un büyük oğlu (Tatsız) İbrahim'dir.
Oğulları:
Hacı Zeki Gürşahin
Hüseyin Efendi
(Mustağbey)Mustafa Akın
(Ahmet Çavuş)Ahmet Arol
Hacı Zeki Gürşahin Köyümüzden Ayşe hanım ile evlenir. Arif Gürşahin isminde bir oğulları olur. Kemal Gürşahin, Sevim Gürşahin, Kerim Gürşahin, Kamil Gürşahin isminde torunları olur.
Hacı Zeki Gürşahin ikinci defa İzzetler sülalesinden Şahin Hanımla evlenir. Kıymet isminde bir çocukları olur. Kıymet Hanım Ahmet Ağa'nın oğlu Profesör Doktor Cahit Özen'le evlenir. İki oğlu; Güneş Özen ve Sadi Özen Bir kızları Günesen Özen Pars olur.
Tatsız İbrahim'in bir oğlu da Hüseyin Efendidir. Kerametliler sülalesinden Hatice Hanımla evlenir. Mehmet isminde bir çocukları olur. Hüseyin efendinin vefatından sonra Hatice Hanım Oğlu Mehmet ile beraber Çakırlı Köyüne gider. Evlendiği çakırlı'lı Bey'in kızıyla da oğlu Mehmet evlenir. Mehmet'e bu köyde Gemiçli Mehmet derler. Üç oğlu ve üç kızı olur. İki oğlununismini biliyorum. Nihat Baştürk ve ferhat baştürk.. Oğullarının hepsi yüksek tahsil gördü. Önemli devlet görevleri yaptılar. Buradaki yazıyı okurlarsa cevabı bilgi ve belgelerini beklerim. Köyümüzün tarihi hakkında yardımcı olacaklarına inanıyorum.
Tatsız İbrahim'in bir oğlunun ismi de Mustafa Akın'dır.
Mustağbey diye anılır. Şakirler sülalesinden Gülfiz Hanımla evlenir. Gülfiz Hanımın babası Şakir efendi Çanakkale ve istiklal savaşında bulundu. Şehit oldu. Hanımı Ülfet Nine Şehit maaşı alırdı. Gülfiz Hanımın Şakir'in Hüseyin diye tanınan bir erkek kardeşi ve Güzide Hanım isminde bir kız kardeşi de vardı.
Mustağbey ve Gülfiz hanımın evliliklerinden Hüseyin Akın ve Nedim Akın isminde iki oğulları olur.
Hüseyin Akın İsmet Hanımla evlenir. İsmet Hanım köyümüzde yerleşmiş Çerkez Nuri'nin kızıdır. İsmet Hanımın Annesi Seyyide Hanımdır. İki kızları: Ülkü Akın Güzel ve Merfeş Akın Uysal ve Bir oğulları Necdet Akın olur.
Nedim Akın ise. Orhangazi Cihankoy'den Necla hanımla evlenir. Bir kızları olur. Gülfiz Akın.
Tatsız İbrahimin En küçük oğlu Ahmet Çavuş diye tanınan, Ahmet Arol'dur.
Ahmet Çavuş ilk önce Bursa'lı bir hanımla evlenir. Ondan pembe Arol Hanım olur. Pembe hanım köyümüzde ilkokul öğretmenliği de yapmıştır. Atatürk zamanının öğretmenlerindendir. Bir kızı var.
Ahmet Çavuş ikinci defa Köyümüzün köklü sülalelerinden Kara Mustafa'nın kızı Teşrif hanımla evlenir. Bu evlikikten Necati Arol, Şerafettin Arol ve Meliha Arol olur.
Necati Arol Akkarımlı sülalesinden Salih Dimrit'in kızı Muhterem hanımla evlenir. Üç kızları olur. Teşrif Arol, Mutaber Arol ve Gülçin Arol..
Şerafettin Arol ise Yeniköyden Fikriye Hanımla evlenir. Ahmet Arol ve Mehmet Arol isminde iki oğulları olur.
Meliha Arol hiç evlenmemiştir. Şu an İstanbul Ataköy semtinde oturmaktadır. Seksenüç yaşındadır.
Ahmet Çavuş üçüncü defa ise, Babam Şerafettin Güler'in Annesi Naciye Hanımla evlendi.
Ali Arol, Osman Arol, Hüseyin Arol, İbrahim Arol Ve cahit Arol isminde oğulları, Emine Arol isminde kızları olur.
Oğullarından Ali Arol, Çakırlı Köyünden Şerife Hanımla evlenir. Gülşen isminde bir kızları, Günay ve Turgay isminde oğulları olur.

2010-12-26 22:27:48 - Turgay Arol un Oğlu
Yazan: Enes Arol
Turgay Arol , Filase Kayacık ile evlendi , Melis Arol adında bir kızı , Enes Arol adında ise bir oğlu oldu. . Yaşamları devam etmektedir.


Ahmet Çavuş'un ikinci oğlu Osman Arol(Kendisi Canip ismiyle tanınır) Cihanköy'den Nurten hanımla evlenir. İki kızı bir oğlu olur. Oğlu Birol Arol, Gürle Köyünden Ayşe Hanımla evlenir. İki oğuları olur.Naciye(Berrin diye tanınır) ve Zerrin de kızlarının ismidir.
Ahmet Çavuş'un Oğlu Hüseyin Arol Çakırlı Köyünden Nebahat Hanımla evlenir. Mustağbey(Mustafa Arol) ve Osman Arol Bir de bilgit isminde kızları olur.
Ahmet çavuş'un bir oğlu da İbrahim Arol'dur. İbrahim Arol Osman Kalyonun kızı Hatice Kalyon'la evlenir. Bir kızları Hülya Arol Sucu ve iki Oğulları Murat Arol ve Ahmet Arol olur.
Ahmet Çavuş'un Küçük oğlu Cahit Arol ise Gemlik'ten Remziye Avcı ile evlenir. Üç oğulları olur. Kerim Arol, Meltem Hanımla evli. Ayhan Arol Funda Hanımla nişanlı ve Ahmet Barış Arol..
Tatsız İbrahim diye yazıyorum. Bu lakap şuradan geliyor. Bir sabah İbrahim Ağa yanında çalışan delikanlıya seslenir.
-"Evladım Bugün cuma, yaş kesme. Dağdan kuru odun getir. Evde ekmek yapılacak, ormandan fırın için yakacak getir. Ahırı temizle oradaki gübreyi yakın bahçeye taşı. Ağaçların dibine yay. Bugün cuma. Hamama git. Yıkan. Namazdan önce camiide bulun. Vaaz dinle"
Aldığı cevap:
"-Bu kadar iş yarım günde yapılır mı? TATSIZ.."
İşte o gün bugündür. Bu sülaleye TATSIZLAR denir.


GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
Gemiç Köyü,
İznik Gölü ile Gemlik Körfezi arasındaki arazidedir.
Bin yıllık yerleşim merkezidir.Bursa-Orhangazi köyleri arasında buranın ahalisine BEYLER denir. Her köyün bir lakabı vardır. Bizim köyden bahsederken(GEMİÇ BEYLERİ) diye anlatılır.Asırlar evvel bu topraklarda yaşamış ve köyümüze BEY adını vermiş müstesna şahsiyetler hakkında, Bilgi ve Belgeye elbette ihtiyacım vardır.
Bu husuta anlatacakları olanların tarafıma e-mail ile bildirmelerini ya da köye geldiklerinde beni aydınlatmalarını önemle arz ederim efendim.


Bugün sizlere Annemin sülalesinden bilgi aktarmak istiyorum.Bilgi kaynağım tabii ki annem. Annem sülalemizin en yaşlısı.. Babam da baba sülalemizin en yaşlısı.
Gelelim Annemin sülalesine::
Molla Mehmet Annemin dedesidir. Yani benim dedemin de babası olur. Molla Mehmet isminden dolayı, MOLLALAR Sülalesi diye anılırlar. Molla Mehmet Gemiç Köyüne imam olarak gelir. Geldiği yöre bir ihtimal doğu vilayetlerimizdir. Din konusunda alim bir insandır. Yaşadığı dönem içinde köyümüzün imamlığını yapmıştır. Kendisi yine Orhangazi'ye bağlı dutluca köyünden Halime Hanımla evlenir. Daha önce o köyde imamlık yapmış ve orada evlenmiş. sonra da Gemiç Köyü'ne gelmiş olabilir. ya da Gemiç Köyünün ileri gelenlerinin aracılığı ile Halime Hanımla evlendi. Kesin bilgi yok. Yalnız Halime Hanım çok beyaz tenli bir insanmış. Adeta pamuk gibi beyazmış. Bundan dolayı kendisine Pamuk Nine derlermiş. İşte Molla Mehmet'in Halime Hanımla evliliğinden dört oğlu bir kızı olmuş. Dedem Halit Efendi'nin dutluca köyüğndeki akrabaları İbrahim ve Halil
Halil Dayının çocuklarının ismi İsmail Mehmet ve İsmi şimdi hatırımızda olmayan Albaylığa kadar yükselip emekli olmuş bir akraba.. Evi gölyaka köyündeydi.Bir de ŞAVER isminde kız kardeşleri vardı. Yani Halit Efendi dedemin teyzesi oluyordu. Annemin Annesi Kadriye Hanım Kamiller sülalesinden idi. Kamiller sülalesinden Kamil'in Ahmet Anneannemin babasıdır. Kamil'in Ahmet Gürle Köyünden Latife Hanımla evlenir. Resmi Kayıtlarda Latife yazmasına rağmen ona da Lütfiye Demişler. Gürle köyünden akrabaları ise Lütfü ve Esad Hatırda kalan. Esad Bey köyde kalmamış. İlim tahsil etmek üzere şehre taşınmış. Orada evlenmiş. Bir oğlu olmuş Kani Bey. Kendisini ben de hatırlarım. Yıllarca Gemlik Merkez camiinde imamlık yaptı. Babası Esad dayı ise, Kafkasyadan yurdumuza göç eden, Sultan Reşat zamanıda kendisine bir köy verilen ki o köyün eski adı Reşadiye, şimdiki adı Güney Köy.. Nakşinemdiyye Şeyhi Şerafeddin Efendidiye intisap etmiştir. Kabri Şeyhinin yanındadır. Hatta oğlu hafız Kani Bey'in kabri de oradadır. Kendilerini herzaman ziyaret eden sevenleri vardır. Annemin anneannesinin diğer kardeşi lütfü ise köyde kalmıştır. Lütfü isminde torunu hala vardır. Çocuklarıyla kalabalık bir sülaledir. Hatta bu köyde muhtarlık yapan akrabalarımızın da olduğunu, en küçük kardeşim BURHAN GÜLER söyledi.
Tekrar Molla Mehmet'e geliyoruz. Molla Mehmet'in Şükrü,Nuri, Hakkı, Halit, Hamdüne adında beş çocuğu vardı. Hepsini ilimde yetiştirdi. Kendisinden sonra Molla Hakkı camiin imamlığını yaptı.
Büyük oğlu Molla Şükrü Hacı Abdullahlar sülalesinden Şakire Hanımla evlendi. Bir oğulları oldu. Fakat yaşamadı. Zaten Annemin Amcası Şükrü Efendi İstiklal harbinden önce Yapılan savaşlarda şehit oldu.
İkinci oğlu Molla Nuri Efendi ise:
Hacı Raşit'in kızı Emine Hanımla evlendi. İki kızları oldu. İsimleri: ATİFET ve NECMİYE..
Atifet ise Köyümüze dışşarıdan gelen Dağıstanlı Mehmet ile evlenir. Çocukları, Naim VAROL, Erol VAROL, Nuri VAROL.. Bu üç kardeş İzmir'e yerleşti. İkisi vefat etti. Çocukları var. Erol VAROL Abi ise sağ. Kendisini en son 2006 yılında gördüm. Köydeki mallarının durumuna bakmak için gelmişti.
Diğer Kardeş NECMİYE ise Bursa'nın köklü sülalesinden Nevzat İzgü ile evlendi. İki çocukları var. Türker İzgü ve Tülin
Onlar da evlendiler. Çocukları var.
Üçüncü oğlu Hakı Molla ise Köyümüzün imamlığını babasından devir almıştı. Ben kendisine tetiştim. Üç çocuğu vardı. Hatice, Emine ve Ömer Hatipoğlu.
Ömer Hatipoğlu yüksek tahsil yaptı. Üniversite Profesörlüğü ve devlet içinde yüksek bürokratlık görevinde bulundu. Devlet dairesinde görev alınca, akraba ile ilişiği kesti. Belki iltimas yaparım diye düşünüp, tedbir almış olabilir. Kendisinden çoktandır, haber alamıyoruz. Herhalde çocukları vardır. Onları da tanımıyoruz. Ablaları da tabii ki evlendiler. Çocukları oldu. İrtibatımız kesildi. Kesin bilgilere sahip değiliz. Buradaki yazıları okurlarsa bize bildirsinler. Köyümüzün Tarihi bakımından çok faydası olur.
Molla Mehmet Ve Pamuk Nine'nin bir de kızları var. Molla Hamdüne..
Köyümüzün ve hatta civar köylerin de çok sevilen saygı duyulan bir insanıydı.Eşinin İsmi Halit idi. Allahu Teala Rahmet eylesin. Bir oğlu vardı. İzzetlerden Şevket'in kızı ULVİYE ile evlendi Halim Efendi. Yıllarca Gemlik Postanesinde çalıştı. Onun da iki kızı vardı. Ayten ve Nurten.. Onların da çocukları var. Bize isimlerini yazsınlar. Buraya kayıt edelim.
Molla Mehmet'in bir Oğlu daha vardı. Halit Efendi. Yani Annemin babası. Dedemiz. Sülalemizin Atası...
Kendisi köyümüzde otuz yıldan fazla muhtarlık yapmıştır. Sevilen ve sayılan bilge bir insandı. Köyümüzde ne kadar okumuş insan varsa, onlarda emeği vardır. Muhtar olarak önayak olmuş. O çocukların parasız yatılı okumalarını sağlamış. Onlar da tabii okumuşlar. Doktor, Mühendis, Öğrertmen, Profesör ve iş adamı olmuşlardır.
Halit Efendi Kamiller sülalesinden Kadriye ile evlenir. Kadriye'nin iki erkek kardeşi bir de kız kardeşi vardır. Erkek kardeşleri, Kamilin Ahmet'in Osman, Kamilin Ahmet'in Mehmet ve Kızkardeşi Kamilin Ahmet'in Edibe..Anneannemin Kardeşi Edibe Teyze, Recebin AHMET ile evlendi. Çocukları Recep Bilge, Emine Dimrit, Hafize, Kani Bilge, Saniye, Arife, Esad Bilge...
Dedem Halit Efendinin Kadriye Hanımla evlenmesinden Şükriye,Nuriye, Mehmet, Halide, Halime, Hatice ve Gülşen isminde çocukları olur. Şükrüye Hacı Ahmetler sülalesinden Salih Tunç'la evlenir. Sevim, Ali, Sevgi, Selma Ve Mehmet Tunç isminde çocukları olur. Nuriye Muratoba Köyünden Halil Mutlu ile evlenir. İki oğlu Mahmut Mutlu ve Ömer Mutlu'dur Şenay, Ayşe, Kadriye, Bedriye, Vildan, Hatice, Perihan isminde kızları olur.
Halime Kızlarını da yine Muratoba Köyüne verirler. Ali Ünal Ve Halime' nin Ayşe, Şahizer, Kadriye isminde kızları ve Hasan Ünal isminde bir oğulları olur.
Bir Kızları da Annem Halide 'dir. Babam Şerafettin Güler ile evlenir. Hasan Güler, Orhan Güler, Turhan Güler ve Burhan Güler ismini verdikleri oğulları olur.
Bir Kızları da Hatice'dir. Paşapınar Köyünden Kazım Akçay ile evlenir. Ertuğrul Akçay ve Nilgün isminde bir erkek bir kız çocukları olur. Halit Efendinin en küçük kızı Gülşen'dir.
Gülşen Teyzem. Hafız Amcam Selim Güler ile evlendi. İki oğlu, iki kızları oldu. Ergün Güler ve Ertan güler oğullarıdır. Ruşen ve Zeynep kızlarıdır. Halit Efendi'nin tek oğlu,Dayım Mehmet Orhan İse köyümüzün itibarlı insanı Durmuş Çubukçu'nun Kızı Pembe ile evlendi. İki kızı Gülen ve Nurten ve Bir Oğulları Adnan Orhan olur.Dayımın Oğlu adnan Orhan İse Karakaş Sülalesinden Hikmet Karakaş'ın kızı Kıymet ile evlendi.
Adnan Orahan'ın Halit Orhan Ve Hakan Orhan İsminde iki oğlu var. Yukarıda Gemiç köyünde evlenenler bahsinde geçtiği gibi.. Bu sene yani 2010 yılında evlendi. Allah Mesut etsin.




Aşağıdaki Yazı MOLLALAR Sülalesinden Hakkı Mollanın torunu Murat Hatipoğlu tarafından gönderilmiştir. Kendisi Annemin amcasının torunu olur.
2011-02-02 23:58:25 - Mollalardan Hakkı dedemdi
Yazan: Murat HATİPOĞLU
Merhaba, saygılarımla söze başlıyorum. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz, ellerinize sağlık. Babam Ömer Hatipoğlu\'nun babası (dedem rahmetli)Hakkı Bey idi. Hamdüne hanım da babamın büyük halasıydı. PTT\'den Halim dayı da yakın akrabamızdır. Babam Ömer Hatipoğlu\'nun kardeşi Hatice halam ve ablası da Emine halamdı Allah gani gani rahmet eylesin. Benim bir kızkardeşim var Zeynep. Onun oğlu Ceyhun Güneş ile Ankaradalar. Benim iki oğlum var Yağmur ve Buğra Hatipoğlu İzmirdeler. Ben Aydın\'da kalıyorum ve 60 yaşındayım. Babam Ömer Hatipoğlu 2007\'de vefat etti. Annemiz Rukiye Hanım da 2007\'de vefat etti. Akraba, hısım dost bütün Gemiçli hemşerilerime selam saygılar sunarım. Aramak isterseniz cep telf. numaram: 0537.274.09.54.

KAHYALAR SÜLALESİ

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
KAHYALAR SÜLALESİ

Köyümüzün kuruluşu ile anılan sülalerden biri de Kahyalar sülalesidir...Kahyalar sülalesinin bilinen en büyüğü Mustafa Efendidir. Sülalede Mehmet Çok olduğu bilgisiyle onun da babası Mehmet Efendi olsa gerek.
Mustafa Efendinin Hanımı Emine hanımdır. Dört oğulları olur. Hasan, Osman, Hüseyin ve Mehmet..
İki kızları olur. Hatice Hanım ve Eda hanım..
Büyük oğulları Hasan Ekin. Gedelekten Fahriye hanımla evlenir. İki oğulları olur. Halil Ve Ahmet.Bir kızları Melek Hanım, Hacı Ömer Amcanın Oğlu Hasan Değerli, ile evlenir. İki oğulları var..
Halil Gedelekten Fadime Hanımla evlenir. Çocukları var.
Kahyalar sülalesinden Osman Ekin; Karsaklı Hatice Hanımla evlenir.Çocukları Fadime hanım, Şerife Hanım, Emine Hanım,Şaver hanım, Hacer Hanım ve Şükran Hanımdır. İki oğlulları var. Mehmet Ekin ve Mustafa Ekin
Kızlarından Şerife Hanım Osman Kalyon ile evlendi. Hatice Kalyon Arol ve Fatma Kalyon kızlarıdır. Oğulları Yaşar Kalyon.

Kızları Fadime Hanım, Hacı Hüseyinler Sülalesinden Hacıoğlu Mehmet Anar ile evlenir.
Avni Anar Ve Bünyamin Anar oğullarıdır. Kızları Emine Anar Ercandır.
Kızları Emine Hanım Solöz'e gelin gider.
Kızları Şaver hanım Dutlucaya gelin gider.
Kızları Hacer hanım Bursa'ya gelin gider.
Kızları Şükran Hanım, Kahveci Aliler sülalesinden, Mehmet Beyin oğlu Ali Erarslan ile evlenir.
İki oğullarından Mehmet Ekin Orhangazi Keramet Köyünden evlendi. Mustafa Ekin ise Bursa'lı Necla Hanımla evlendi.
Kahyalar sülalesinden Hüseyin Ekin Karamustafalar sülalesinden Hatice Karasu hanımla evlenir. İki kızları üç oğulları olur.
Oğulları Recep Ekin. Mustafa Ekin, Ahmet Ekin
Kızları Sare ve Nermin..
Recep Ekin Solöz'den evli İki oğlu var. Hüseyin Ekin ve Hakan Ekin
Mustafa Ekin Akkarım'dan evli çocukları var.
Ahmet Ekin Köyümüzden Salih Koç'un kızı Ayşe Koç ile evlendi. Çocukları var.
Hüseyin Ekin Ve Hatice Karasu Ekin'in Kızları Sare Ekin Hanım Köyümüzden Salih Koç'un oğlu Hikmet Koç ile evlendi. İki çocukları var. Hüseyin Koç ve Emine Koç Gürhan
Hüseyin Koç Hamidiye Köyünden Şenay Hanımla evlenir. Emine Koç ise Köyümüzden Emin Çavuşlar sülalesinden Salih Gürhan ile evlendi. İki çocukları var. Fatih Gürhan ve Funda Gürhan.
Kahyalar sülalesinin bir oğluda Mehmet Ekin'dir. Köyümüzde Muhtarlık yapmış kişidir. Oğlu Mustafa Ekin Ve kızları Kıymet ekin, Ayşe ekin,Fatma Ekin,ve Pembe Ekin

HACI ÖMERLER SÜLALESİ

Hacı Ömer'in Babasının ismi Hasandır. Hasan Dede Dutlucalı bir hanımla evlenir. Akkadın Diye anılıp tanınmaktadır. Akkadın Hanım Halit Efendi Dedemin Halası oluyor.
Yani Hacı Ömerler Sülalesinin Dutluca köyünden gelen anaları bize akraba oluyor.
Çocukları Hacı Ömer Mahmutlar sülalesinden Fahriye Hanımla evlenir. Fahriye Hanım'ın Annesi Hacı Mehmetler sülalesindendir. Yani Hacı Mehmetler, Mahmutlar Ve Hacı Ömerler birbirlerine Akraba oluyorlar. Hatta Hacı Hüseyinler sülalesi de bunlara akraba oluyorlar. Hacı Ömer Fahriye Hanımın iki oğlu bir kızı olur.
Oğulları Hasan Değerli ve Ali Kadir Değerli
Hasan Değerli'nin Hanımı Kahyalar Sülalesinden Hasan Ekinin Kızı Melek Hanımdır.
İki oğulları var.
Rafet Değerli
Alaattin Değerli
Ali Kadir Değerli Gürle Köyünden Şeri Mehmetlerden Macide Hanımla evlenir. Çocukları var.
Hacı Ömer ve fahriye Hanımın kızları Saime Karsak'a gelin gider.
Bir Kızları da Nuriye Hanımdır. Emin Çavuşlar sülalesinden Mehmet Gürhan'la evlenir. Oğlu Salih Gürhan ve kızları var.
Emin Çavuşlar sülalesinden Salih Gürhan Kahyalar sülalesinden Hüseyin Ekinin kızı Sare'nin Kızı Emine hanım'la evlendi. İki çocukları var. Fatih ve Funda.

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
Katırlı (bu dağlara Gemiç ve Gürle dağı dağları da denilmektedir) dağların kuzey yamacı üzerinde Karsak ve Gürle köyleri arasında yer alan Gemiç köyünün ilçe merkezine uzaklığı 15km.&#8217;dir. Köy, Bursa-İznik karayolunun 2km. Güneyinde yer almaktadır. 1924 yılında adı Şahin olarak değiştirilmiş, daha sonra bu addan vazgeçilmiştir. Raif Kaplanoğlu köyün adının Luwi dilinde kama/geme sözcüğünden geldiğini Kutsal Ana anlamı taşıdığını belirtmektedir. Bir başka söylenceye göre İznik gölü ile Gemlik körfezi&#8217;nin birbirine bağlı olduğu dönemde burada bir tersane olduğu Gemlik ve Gemiç&#8217;in adlarını bu tersaneden aldıkları söylenmektedir. Bu efsaneye göre daha sonra büyük bir deprem olmuş; İznik gölü ile Gemlik Körfezi arasındaki Karsak Boğazı büyük bir toprak kayması ile kapanarak, göl körfezden ayrılmıştır. Gemiç köyü 1790 yılı kayıtlarında yer almaktadır. Bazı belgelerde 1.Muratın, bazı belgelerde ise Lala Şahin Paşa&nın oğlu Mehmetin vakfı olduğu yazılıdır.
7 Eylül 1920de Ermeni çeteleri tarafından yağmalanmıştır. Köyü Kahyalar, Karaliler ve Yunuslar adında üç ailenin kurduğu sanılmaktadır. 1908 Vilayet Yıllığında köyde 98 hane bulunduğu kayıtlıdır. Köyün 1927deki nüfusu 500 kişidir.
22 Ekim 2002 Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre;
243 erkek, 198 kadın, toplam 441 kişi, 120 hanede yaşamaktadır. Kurtuluş savaşı sırasında sık sık çetelerin baskınına uğradığı bilinmektedir. Ermeni Topal Vahan ve Poynak çeteleri ile Gürle Ermeni Çetesi, Yunan işgali ile birlikte Eylül 1920de Gemiç ve Akharem köylerinde büyük bir kıyım yapmıştır. Gemiç İlkokulu 1937de köy halkının ve İl Özel İdaresinin katkıları ile iki katlı olarak yapılmış, eğitime açılmıştır. 8 yıllık Zorunlu Eğitim&#8217;e geçilmesinden sonra 1997&#8217;de bu okul kapatılarak öğrenciler Gürleler Orhan Öcalgiray İlköğretim Okuluna taşımalı sistemle ulaştırılmaktadır.

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
HACI AHMETLER SÜLALESİ
MEHMET ÇAVUŞ
SEYDELEN HÜSEYİN
TAHİR
SALİM

Hacı Ahmetler sülalesi
Bu sülale hakkında fazla bilgim yok. babam Şerafettin Güler de fazla birşey söyleyemedi. Annem Halide Güler'in katkıları ve benim hafızamda kalanları size yazmaya çalışacağım.
Bu sülalenin Atası Hacı Ahmet'tir.
Hacı Ahmet'in çocukları;
Kadir
Hüseyin(Hüseyin Belki de torunudur.)
Hatice
Tenzile
Mehmet Çavuş

Kadir'in oğlununismi Tahir'dir.
Bir Oğlu da Salim'dir.
Tahir'in oğlu Kadir, Kahyalar sülalesinden Mehmet Ekin'in kızı Kıymet Hanımla evlenir.
İki oğulları var.
Tahir
Erturan
Tahir'in bir kızı da şerifehanımdır. İskilipler sülalesinden Ali ile evlenir. Bu sülalede, TAHİR isminde bir torunu var. Şerife hanımın Çocukları
Mehmet
Güner
Günser
Tahirin bir kızı da Nurtandir. Umurbey'e gelin gider.
Salim (hocaların Salim diye anılır. Çünki Kayın pederi Köyün hocasıdır. Ve çok zengindir.
Çocukları:
Mustafa Ayhan
Seniha Ayhan
Mustafa Ayhan, Veliler sülalesinden Nursen hanımla evlenir. İki oğulları var.
Haluk Ayhan
Salim Ayhan
Seniha Ayhan hanım ise, Köyün Kurucu sülalesi Yunuslardan Ahmet Özden ile evlenir.Çocukları
Ziya Özden
Güneş Özden
Işık Özden
Şafak Özden
Hocalan Salim Beyin ikinci evliliğinden
Atıf
Talat
Maynur
isminde çocukları olur.
Hacı Ahmetler sülalesinin bir oğlu da Hüseyindir. Annesinin ismi Seyyidedir. Bu sebeble kendisine Seydelen Hüseyin de denir.
Bu sülaleye Seydeler de denmektedir.
Hüseyin Bey, Nebiye hanımla evlenir. çocukları:
Letafet hanım
Yaşar Hanım
Savet hanım
Saadet hanım
Galip Bey
hacı Ahmetlerin bir kızı da Hatice hanımdır.
Bu kız ve çocukları hakkında fazla bilgim yok.
Hacı Ahmetlerin bir kızı da Tenziledir.
Tenzile Hanım laleler sülalesinin atası ibrahim Dede ile evlenir.
Çocukları:
Hasan
Hüseyin
Mehmet
Hacı Ahmetler Sülelesinin bir ismi de Mehmet Çavuş'tur.
Kendisini İhtiyarlık zamanında tanıdım. Büyük Teyzem Şükrüye hanımın Kayınpederi olur. Nur yüzlü, Bembeyaz sakallı sakin bir insandı. Allahu teala Rahmet eylesin. Onun hanımı Nuriye Tunç ise Teyzemin kayınvaldesidir. Kendisini çok iyi tanıdım. Buradakiş bilgilerin çoğunu onun ağzından dinledim. O zamanlar bir deftere not etmemişim. Kendisi Padişahlar görmüş bir bilge insandı. Birisi hakkında ne söylediyse, aynen doğruydu. Yalan söylemeyecek kadar cesur bir hanımdı. Osmanlı hanımıydı. Köyümüze Gencelli Köyünden gelin gelmişti. Mesela bir anısını şöyle anlattı. Köyümüzde kumar yasak. Babası camiie gşittiğinde o da evden çıkıyor. Komşu köy Gürle'ye arkadaşlarıyla gidiyorlar. Nuriye hanım Nine Bu olayaı kayınpederine gizlice fısıldıyor. O akşam Mehmet Çavuş dedenin babası Camiie gitmiyor. Evin Salonunda oturuyor. Oğlu ise, ayakta ve üstelik hapishane mahkumları gibi volta atıyor. Yani duvara kadar yürüyor. Tekrar kapıya yürüyor.
Arkadaşı ise, uzaktan ıslık çalarak, çağarıyor.
Nuriye Ninenin Kayınpederi Oğluna sert sert bakarak:
"-Ne duruyon, Kumarcı Arkadaşın bekliyor seni, koş git." der demez genç karısına beni sen mi söyledin der gibi bakar. Babası tekrar konuşur.
"-Ona bakma öyle, Kahve çan çalıyor. Herkesin dilindesin."
Babası böyle ses edince Mehmet Çavuş babasınıniki ellerini tutar. Öper, öper, öper.
Babası da ona sarılır. Beraberce Camiie giderler.
kıssa bu.
Gelelim Mehmet Çavuş Sülalesine
Mehmet Çavuş; Gencelliden Nuriye Hanımla evlenir. Çocukları:
Salih Tunç
Ahmet Tunç
Nazende Tunç Hanım.
Salih Tunç, Mollalar sülalesinden Şükriye Orhan'la evlenir. Çocukları:
Sevim Tunç
Selma Tunç
Sevgi Tunç
Ali Tunç
Mehmet Tunç
Mehmet Çavuş'un Kızı Nazende Hanım Şükrüye Teyzemin görümcesidir.
Akkarımlılar sülalesinden, Salih Dimrit ile evlenir. Çocukları:
Pembe hanım
Muhterem hanım
Emine Hanım
Şerife hanım
Mustafa Dimrit

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
Sizlere bu sayfalarda biraz da kendimden bahsedeyim.

Doğduğum köy Bursa- Orhangazi- GEMİÇ KÖYÜ&#8217;dür.Doğduğum ve ilkokulunda okuduğum köy, Gemlik ilçesine daha yakın fakat resmiyette Orhangazi ilçesine bağlı GEMİÇ KÖYÜ&#8217;dür.Babam bu köye dışarıdan gelmiştir. Karamürsel doğumludur. Annem ise bu köylüdür. Fakat annemin dedesi Molla Mehmet de doğu illerimizden önce Dutluca Köyüne gelir. Orada din görevlisi olarak çalışırken, evlenir. Dutluca köyünde akrabalarımız var. Daha sonra Gemiç Köyüne gelir. Gemiç Köyüne yerleşir. Köyümüzün sevilen sayılan insanı olur. Dört oğlu bir kızı olur. Oğullarından ikisi harp esnasında şehit olurlar. Yani Benim anne sülalemin iki insanı savaş şehitleridir. Annemin dede sülalesi ise ülkemizin uzak topraklarından gelmişlerdir.

Bizim köyümüzde Gemlik Zeytini üreticiliği yapılmaktadır.

BU SENE ZEYTİN AĞAÇLARINDA BİR TANE BİLE ZEYTİN YOK. SEBEBİ KÖYÜMÜZÜN BEREKETLİ TOPRAKLARINDA MANTAR GİBİ BİTEN VE ÇEVREYE ZARAR VEREN FABRİKALARDIR. OYSA BU SANAYİİ YATIRIMLARI, DOĞU VE GÜNEYDOĞUYA YAPILABİLSEYDİ. NE GÜZEL OLACAKTI. BİZİM KÖYÜMÜZ, İZNİK GÖLÜ İLE GEMLİK KÖRFEZİ ARASINDAKİ ARAZİDEDİR. KÖRFEZE YAKIN DİYE, YATIRIMLAR BURAYA YAPILDI. HALBUKİ İSKENDERUN KÖRFEZİNDEN BAŞLAYAN VE DOĞU VİLAYETLERİMİZİ ÖRÜMCEK AĞI GİBİ KUŞATAN BİR DEMİRYOLU YAPILSA, BU DEMİRYOLUNUN GEÇTİĞİ VİLAYETLERDEKİ, ÇORAK ARAZİLERE FABRİKALAR YAPILABİLİRDİ. ÇOK YAZIK OLDU. O ZAMAN DOĞUDAN BATIYA GÖÇ OLMAZDI. BATI İNSANI İSE, BEREKETLİ TOPRAKLARINDA YILDA İKİ ÜÇ DEFA ÜRÜN ALIR. HAYVANCILIK İSE ADETA ŞAHLANIRDI. SİZE BİRŞEY SÖYLEYEYİM Mİ? TERÖR BİLE OLMAZDI O ZAMAN. ÇÜNKİ ORADAKİ VATANDAŞLARIMIZI KİMSE KULLANAMAZDI. HERKES MUTLU OLURDU.GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BİR KURBAN BAYRAMINI İHYA ETTİK.FAKAT NE ACIDIR Kİ? BİZE KURBANLIK HAYVANLARIMIZ DIŞARIDAN GELDİ. ÜÇ MİLYON NÜFUSLU BULGARİSTAN&#8217;DAN KURBANLIK HAYVAN İHRAÇ EDİLDİ.

ZARARI GÖRDÜNÜZ MÜ? ETİN PAHALI OLMASININ SEBEBİ BİLE BURADAKİ FABRİKALARDIR. HELE BURSA&#8217;YI HİÇ SÖYLEMEYEYİM. ŞEFTALİ BAHÇELERİ, DOMATES TARLALARI FABRİKA OLDU. DOMATES ONUN İÇİN PAHALI. ÇÜNKİ ESKİSİ GİBİ ÜRETENİ YOK. NEYSE KÖYÜMÜZE DÖNELİM&#8230;.
Köyümüzün tarihi Osmanlının kuruluş yıllarına hatta onlardan önce Selçuklu zamanına kadar uzanır.
Gemlikte gemi ustaları ve gemi atölyeleri vardı. Bundan dolayı buraya GEMİLİK dediler söylene söylene şimdiki adı GEMLİK kaldı. Bu gemici ustaları hem ağaçları bakımından bol hem de havası temiz olan köyümüzde yerleşmişlerdi. Buraya da GEMİCİ köyü dediler. Söylene söylene adı GEMİÇ olarak kaldı. Köyümüzde Osmanlının simgesi sayılan ulu çınar ağaçları var. Köyler arasında bir zamanlar en ileriydi. Bizim köyümüzün sakinlerine BEYLER derlerdi. Ben onları yaşadıkları dönemde gördüm. İzzet Bey- Osman Bey-- Ömer Bey bunlardan bazıları..
Kendileri ile uzaktan akrabalığımız var mı bilmiyorum. Benim babam bu köye annesinin yanında gelmiş. Dedem Karamürsel'li. Annem ise bu köyün yerlilerinden MOLLALAR sülalesinden. Dedem Halit Efendi bu köyde yıllarca muhtarlık yapmış, köylüler tarafından herzaman kendisine danışılan bilge bir kimseydi. Babamın anne bir kardeşlerinin babası AHMET ÇAVUŞ Köyümüzün köklü sülalesinden gelmektedir. Amcalarımın akrabaları köyde sözü geçen kişilerdir. Çavuş Dedem bizleri tosunlarım diye severdi. Öz torunlarını bizim kadar severmiydi? Kanımca bizi daha çok severdi. Yaşadığı zamanda amcalarımın herbiri:
-Babam beni daha çok sever diye gururla bahsetmişlerdir. İşte kendisi böylesine dürüst hiçbir çocuğunu diğerinden ayırmayan iyi bir insandı.
Yukarıda kısaca bilgi verdiğim köyümün bereketli tarlalarına sanayii de getirildi. ASİL ÇELİK -CARGİLL ve diğer küçük atölyeler köyümüzün bereketli topraklarına kuruldu. O zaman ki muhtarımız MUSTAFA ÇUBUKÇU ve İhtiyar Heyeti bu hizmeti istemediler. Hatta bütün köylü iktidar partisinden istifa edip, Ecevitin Partisine geçtiler. Fakat yine de olan oldu. Fabrikalar köyümüze yapıldı. Bu yüzden yapılan fabbrikaya hala bizim köyümüzden az kişi alırlar. İşte göstermelik 3-5 kişi bizim köyden vardır.
Bu kıymetli topraklar tarım için kalsaydı. Fabrikalar Başka yerlere yapılsaydı. Belki de bu şehirlere göç önlenecekti. Şimdi Gemlik nüfusu ve Orhangazi nüfusu Anadoludan göç almış durumdadır.
Bu fabrikaların yapıldığı arazilerde üzüm bağları vardı. Şeftali bahçeleri vardı. Tarlalarda Domates-biber- fasülye-Buğday-yulaf-arpa....daha ismini sayamadığım sebze meyva bakliyat ve tahıl ekilirdi. Hayvancılık çok ileriydi.Her hanenin kendine yetecek kadar hayvanı, mutlaka vardı.
Köyümüzün büyük bir sığır sürüsü vardı. Bizim dahi koyunlarımız vardı.
Şimdi arazi kalmadı. Mal sahipleri değerlenen tarlalarını satıp şehire gittiler. Daha geçenlerde pek de büyük olmayan bir tarlanın 3 trilyona satıldığını duydum. Şimdi burada malsahibi olmayan ya da az malı olan küçük bir nüfus var. Çoğu da yaşlı. Onlardan sonra ne olur bilmiyorum.
Mezarlık olarak çok büyük. Yaşayanlar için çok küçük bir köyümüz var.
Bu köyün sadece tek gelir kaynağı zeytin var. Onu üretiyoruz. Fakat satamıyoruz. Çoğalan kent nüfusu kıt kanaat geçiniyor. Herşeyde tasarruf yapılıyor. Bütün ülkemiz insanları gibi üreticimiz de perişan. Bizim köyün köyde çalışanları da zor durumda. Gemiç Beyleri toprak oldu. Yeni Beyler yetişmedi. Zeytin fiyatları masrafı karşılamıyor bile. Bizden çok ucuza alınan ürün, en ucuz diye satılan market raflarında 3-4 misli parayla müşteri bekliyor. Şehirlinin parası çok mu sanki. Onlar da zor geçiniyor. Bu aşırı fiyat farkını aşağı çekmek için koopereatifler kuruluyor. Fakat o kooperatifler de ürettiğini pazarlayamadığı için kısa zamanda pasif duruma düşüyor. Ortaklarına ise üzüntü ve borç kalıyor. Buna bir çare bilen, bulan parti ilk seçimde ,iktidar olur diye düşünüyorum.

Yapılacaklar şu olmalı:

1. Bu açılım lafı derhal lafa kaldırılmalıdır. Çünki tehlikeli bir yola doğru gitmektedir.

2. Göç önlenmelidir. Ülkemizin bereketli topraklarındaki fabrikaların sahipleri ikna edilmeli, hiç değilse bundan sonra yapılacak olanlar; doğu ve güneydoğu bölgelerimize kurulmalıdır.

3.Koruculuk sistemi kaldırılmalıdır. Mevcut korucular kaç yaşında olursa olsun. Emekli oluncaya kadar maaşa bağlanmalı, onlara verilen silah ve cephane silahlı kuvvetlerimize iade edilmelidir.

4.Bütün kooperatifler, bütün apartman dairesi yöneticileri, bütün yardım dernekleri, bütün sivil toplum kuruluşları parasal ve idari anlamda özel savcılar tarafından denetlenmelidir. Yolsuzlukların önüne geçmek için şikayet beklenmeden denetimler yapılmalıdır. Bir dernek kuruluyor. Önce bu derneği kuranlar zengin oluyorlar. Zengine ise kimse dokunamıyor. Haksızlığı önleyecek, hakkı teslim edecek siyasi bir iradeye ihtiyaç vardır.

5.Şimdiye kadar yapılan yanlıştan derhal dönülmelidir. Profesyonel bir askeri güç kurulmalıdır. Bu güçteki gönüllüler yüksek maaş almalıdır. Bu askerler önce ölmemeyi bilmeli, sonra ise hedefi tam onikiden vurabilmelidir. Eline hiç silah almamış anne kuzuları, bir daha teröristlere hedef tahtası yapılmamalıdır. Bu özel silahlı güç, doğrudan genelkurmay başkanlığına bağlı bir orgeneral&#8217;in emrinde olmalıdır. Bir devlette iki ayrı ordu olmaz.

6.Masum vatandaşlarımız her zaman korunmalıdır. İnsan hakları masumlar için daha önemlidir. Suçu olanlar ise devletin güvenlik güçlerine teslim olmalıdır. Cezası hiçbir şey olmaz. Af sözü bile edilmemelidir.

7.Bu ülkenin ismi Türkiye&#8217;dir. Sahibi de dünya kuruldu kurulalı var olan ve Dünya liderliğini daha yüzyıl önce elinde tutan, Türk Milleti&#8217;dir.Elbette resmi dilimiz TÜRKÇE&#8217;dir.

8.Milletimiz asırlardır liderlik yapagelmiştir. K,mseye zulm etmemiştir. İspanyolların soykırıma uğrattığı Yahudileri, bağrımıza bastık. İstanbul&#8217;u fethettik. Fakat patrikhaneyi kapatmadık. Hala hiristiyan vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Biz hangi inanıştan hangi ırktan olursa olsun, herkesi önce insan olduğu için severiz. Sevdiklerimizden de insanlık bekleriz.

9.Fakir vatandaşımız hangi ilden olursa olsun, devlete başvurmalıdır. Devlet balık veren değil, balık tutmayı öğreten olmalıdır. Gazetelerde okuyoruz. Zengin zengin insanlar, yeşil kart sahbiymiş. Birçok bina da kaçak elektirik ve kaçak su kullanılıyormuş. Bu soygunu yapanlar, teröristten daha suçludurlar. Yakalanmalı ve cezalandırılmalıdır. Fakirler se onlara yol gösterilmeli, iş verilmeli, para kazanma imkanı sağlanmalıdır.

10. Yukarıda da belirttiğim gibi, annemin baba tarafından sülalesi doğu menşeylidir. Belki de kürt kökenli akrabalarımız olabilir. İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif gibi, Baba tarafımda da Arnavut kökenli akrabalarım var. Her ne olursa olsun, ben Büyük Türk Milletinin bir ferdiyim. Türk olmakla öğünüyorum. Başkası benim gibi düşünmeyebilir. O onun tercihidir. Fakat bu ülke kanunlarına göre vatanımızı sevmek zorundadır herkes. Sevmek bizi birbirimize bağlayacaktır.

11. Sizin yazacağınız çareleri de buraya ilave edeceğim. En önemlisi yepyeni bir iktidar ve yepyeni bir ANAYASAya ihtiyaç vardır.

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
Hacı Raşit Ağa- Çobanoğlu sülalesinin kızı Hatice Hanımla evlenir. Bir oğlu ve iki kızı olur.
Oğlu Paşa Kurtuluş-Önce Umurbeyden bir hanımla evlenir. Sabahat isminde kızları olur. Bu kız Hacı Abdullahın oğlunun oğlu ve Hacı Mehmet'in Kızının oğlu olan Akif onur ile evlenir. Akif Onur ve Sabahat Hanımın evliliğinden Güray Onur Ve Ergün Onur isminde iki oğulları olur.
Güray Onur Karsaktan evlendi. Ergün Onur ise Hacı İzzet Gemiç'in kızının kızı Melek Hanımla evlendi.
Paşa Kurtuluş İkinci defa,
Büyük İzzetler sülalesinden Şahin Hanımla evlenir.
Bir kızı olur. Hafize hanım.
Hafize hanım ise- Gemiç Köyünün yerlisi: Ali Efendi ile evlenir.
Üç oğulları olur. Süreyya Bulca, Fuat Bulca ve Nevzat Bulca.
Paşa Kurtuluş Daha sonra Kezbanlar sülalesinden Hayriye Hanımla evlenir.
Hayriye Hanımdan bir oğlu olur.
Öğretmen Raşit Kurtuluş.
Paşa Kurtuluş dördüncü evliliğini Mahmure Hanımla yapar. Bu evlilikten İki oğlu ve Bir kızı olur.
Oğulları:
Muhsin Kurtuluş ve Yılmaz Kurtuluş
Kızı ise Nezahat Hanım.
Nezahat hanım Mehmet Efendi ile evlenir.
Çocukları var..
Hacı Raşit'in bir kızının adı Hayriye Hanımdır.
Hayriye Hanım Hacı Mustafanın Büyük Oğlu Osman Gemiç İle evlenir. Bir oğulları Mustafa Gemiç ve Bir Kızları Samimet Hanım olur.
Samimet Hanım- Hulusi Bey ile evlenir.
Çocukları var.
Hacı Raşit Ağa'nın bir kızı da
Emine Hanımdır.
Emine hanım- Mollalar sülalesinden Nuri Efendi ile evlenir.
İki kızları olur.
Kızlarının ismi ATIFET ve NECMİYE
Atıfet Hanım Dağıstanlı Mehmet ile evlenir.
Üç çocukları olur.
Naim, Erol ve Nuri
Naim Varol ve Nuri Varol vefat ettiler.
Erol Varol İzmirde yaşıyor.
Necmiye Hanım Bursalı Nevzat İzgü Bey ile evlenir. Bir oğlu ve Bir kızı olur.
Türker İzgü ve Tülin İzgü..

KARA MUSTAFALAR SÜLALESİ

Kara Mustafalar Sülalesinin Atası Kara Mustafa Hafize Hanımla evlenir. Hafize Hanımın iki kız kardeşi var. Birisinin ismi Ürküş. Ürküş'ün birinci Eşinden Mesude ve Zekiye İsminde iki kızı olur. İkinci eşi ise Hüseyin Ağadır. Ondan Pembe; Hatice İsminde Kızları ve Mustafa İsminde Oğlu olur. Pembe Çakırlar sülalesinden Şükrü Ercan ile evlenir. Bir Oğlu bir Kızları olur. Kızları Hatice ise Veliler sülalesinden Veli Mehmet'in Oğlu Şükrü Bey'le evlenir. Kızları hatice ise Acemoğlu Sülalesinden Ali Poyraz ile evlenir. Oğulları Turan Poyraz ve Hüseyin Poyraz. hafize hanımın İkinci Kız kardeşi ise Emine hanımdır. Emine hanım ise İskilipler sülalesinin Atası İskilipli Mehmet ile evlenir. Ali ve Mustafa isminde oğulları ve Kaya Fadime ve Zabit isminde kızları olur.
Gelelim Kara Hüseyin'e..
Kara Hüseyin Hafize Hanımın oğludur. Ürküş Teyzesinin Ali Çavuş'tan Olma kızıyla Zekiye Hanımla evlenir.
Oğulları:
Mustafa Karasu
Mehmet karasu
Sami Karasu
Hafize hanımın bir kızı da Teşrif'dir. Teşrif Ahmet çavuşlar sülalesinden Ahmet Çavuşla evlenir. Necati Arol
Şerafettin Arol
Meliha Arol
Çocuklarının ismidir.
Kara Mustafaların bir kızı da Hatice Hanımdır.
Hatice Hanım Kahyalar sülalesinden Hüseyin Ekin ile evlenir.
Çocukları Recep, mustafa , Ahmet Sare Ve Nermin
Kara Hüseyin'in Çocuklarından Mustafa Karasu, Solöz Köyünden Ayşa Hanımla evlenir. Çocukları
Sevinç, Melek, Sevim ve Zekiye'dir
Kara Hüsyin'in bir oğluda Mehmet Karasu'dur.
Zühtüler sülalesinden Ahmet Yıldız ve fatma Hanımın Kızları Saadet hanımla evlendi. İki Çocukları var. Akın Karasu ve Emir karasu.
Kara Hüseyin'in Küçük oğlu Sami Karasu İse Çerkez bir hanımla evlenir. Çocukları var.

Eksik ve yanlış bilgiler varsa düzeltilmesine yardımcyı olmanızı bekliyorum..
e-mail adresim:


gemickoyu@mynet.com

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
KERAMETLİLER SÜLALESİ

Bu gün de size Kerametliler sülalesini yazacağım.
Keramet Köyünden ne zaman gelmişler kesin bilinmiyor. Bilinen isimler:
Kerametli Ahmet
Kerametli İbrahim
Kerametli Mustafa
Kerametli Musa
Kerametli Hüseyin (Yaklaşık sekseniki yaşındadır. İstanbul Maltepe de oturuyor.)
Kerametli Mehmet
Oğlu ali(Domdom Ali)
Ayşe Hanımla evlenir.
Çocukları
Nagihan
Ruhan
Perihan
Kerametli Mehmetin Kızının ismi Lamia Hanımdır.
Altınoğlu sülalesinden
Mehmet uslu ile evlenir.
Çocukları
Raşit Uslu
Yüksel Hanım
Yücel Hanım
Kerametli İbrahim Soyer, Emin Çavuşlar sülalesinden Hanım Abla ile evlenir. Hanım Abla Salih Dede ve Pembe Hanım Ninenin Kızlarıdır.
Mustafa isminde oğulları olur.
Ferhunde isminde kızları gedelek'e gelin gider.
Feriha Soyer Acemoğlu sülalesinden ve Köyümüzde Muhtarlık'ta yapan, İbrahim Poyrraz ile evlenir.
Meliha Soyer ise, İsmail Nalbasan ile evlenir.
Nedime Soyer ise Dutluca Köyüne gelin gider.
Oğulları Mustafa Soyer, Dutluca Köyünden Pembe Hanımla evlenir. Hüseyin Soyer ve Salih Soyer isminde oğulları olur. Hüseyin Soyer Köyümüzün okumuş insanlarındandır. Mühendistir. İstanbul'da oturmaktadır. okul arkadaşım olur. Kardeşi Salih Soyer de istanbul'da oturmaktadır....İkisi de evlidir. Çocukları vardır. Hüseyin Soyer'e e-mail yazdım. Kerametliler sülalesi hakkında bilgi verecek. O zaman burası daha da zengin içerikli olacaktır.
Kermetli İsmail, Hanife Hanım'la evlenir. İki oğulları ve bir kızları olur.
Oğullarından Mustafa Öztürk- Çakırlar sülalesinden Şerife Hanımla evlenir. Bir oğlu İsmail Öztürk, Çeltikçe Köyünden Melek Hanımla evlenir. İki kızları ve bir oğulları var.
Kızları Semiha Öztürk Hanım, Gemlik'ten Ata Işık Beyle evlenir. İstanbul'a yerleşirler. İki kızları olur.
Kerametli Mustafa Öztürk Hanımının vefatından sonra iki çocuklu Şahin Hanımla evlenir. Şahin Hanımın iki çocuklarının ismi: Ahmet Atalay ve Ünal Atalay.
Bu evlilikten bir oğulları ve bir kızları olur.
Oğlu hasan Öztürk, Orhangazi'den Nimet hanımla evlenir. Üç oğulları olur.
Gökhan Öztürk
Mustafa Öztürk
Volkan Öztürk
Hepsi de evlendiler.
Rahmetli Hasan Öztürk Abi, Hem köyden hem de İstanbul'dan komşum olur. Allah Rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.
Kerametli Mustafa Ve Şahin Hanımın bir de kızları olur.
Esin Öztürk, Umurbey'e gelin gider. Zeki isminde bir oğlu olduğunu biliyorum. Daha fazla bilgiyi önimüzdeki zaman diliminde sizlere aktaracağım.
Hanife Ninenin ikinci oğlunun ismi;
Kerametli Musa'dır. akkarım Köyünden Pembe Hanımla evlenir.İki oğlu bir kızı olur.
Oğulları; Ali Öztürk, Hüseyin Öztürk ve Kızları Kadriye Öztürk.
Kerametli Hanife ninenin bir de kızı var.
Hümeyra Öztürk Hanım.
Köyümüzün yıllarca camii müezzinliğini yapan, Mustafa FERİK ile evlenir. Osman Ve Fatma isminde iki çocukları olur.
Osman Ferik, Mahalleden komşumuz, Hüseyin Atagün(Doktor Hüseyin)'ün kızı Hatice Hanımla evlenir. Hasan ve Hüseyin isminde iki çocukları olur. Bursa'da oturuyorlar.

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..


Gemiç Köyü,
İznik Gölü ile Gemlik Körfezi arasındaki arazidedir.
Bin yıllık yerleşim merkezidir.Bursa-Orhangazi köyleri arasında buranın ahalisine BEYLER denir. Her köyün bir lakabı vardır. Bizim köyden bahsederken(GEMİÇ BEYLERİ) diye anlatılır.Asırlar evvel bu topraklarda yaşamış ve köyümüze BEY adını vermiş müstesna şahsiyetler hakkında, Bilgi ve Belgeye elbette ihtiyacım vardır.
Bu husuta anlatacakları olanların tarafıma e-mail ile bildirmelerini ya da köye geldiklerinde beni aydınlatmalarını önemle arz ederim efendim.
e-mail adresim:

gemickoyu@mynet.com

Gemiç köyünde yaşamış ve yaşayan şahsiyetler.
Ahmet Ağa Oğlu prof.Dr. Hüseyin Cahit Özen
ve Kardeşi Mustafa Özen
Cahit Özenin oğlu Güneş ve Sadi ve Kızı Günesen
Mustafa Özenin Kızı Nermin ve Esin

Laleler..hasan lale-mehmet lale-kadri lale
HÜSEYİN LALE. İBRAHİM LALE
Mehmet Lale
Mollalar..molla Mehmet. Oğulları:Nuri.Hakkı. Şükrü ve Halit ve kızı Molla Hamdüne.
Halit Orhan. Mehmet Orhan. Adnan Orhan
Zühtüler. Ahmet yıldız.Mehmet yıldız, Hakkı yıldız. Süleyman yıldız
Şerif aliler. Mehmet atagün. İbrahim atagün. Mustafa atagün.(kasap Mustafa) .hüseyin atagün (doktor Hüseyin)
Tekeler. Mustafa. (berber)Kadir, Salih. Erdoğan. Teoman.
Kerametliler. Mustafa Öztürk. Musa Öztürk. İbrahim Soyer.
Kürt Aliler. Ali Güngör. Osman. Mehmet.Metin
Feyzullah Altay. Ali Altay. Hüseyin Altay.
Hacı Şerafettin Güler. Hasan Güler. Orhan Güler. Turhan Güler. Burhan Güler.
Takozlar. Takoz Süleyman. Takoz Osman.
Acemoğulları..İbrahim Poyraz. Ali Poyraz.
Ahmet efendiler. Selahattin. Selim.
Hacı Halil Şafaklar. (berber)Hüseyin Şafaklar Hasan Şafaklar.
HacıBeyler. Nuri Bolu. Esat Bolu. Salim Bolu.
Zabitler.
Bayram Dede. Şerifağa.
Semerci Halil. Ali Paşa.
Recebin Ahmet. Recep Bilge.
Akkarımlılar.. Salih Dimrit. Mustafa Dimrit.
Kalyonlar. Osman Kalyon. Yaşar Kalyon.
Berber Abdullah. Niyazi.
Bakkallar. Bakkalın Hasan. Halil. Mehmet.
Çobanoğlu Ahmet. İbrahim. Hasan.
Ahmet Çavuşlar.. İbrahim (tatsız İbram). Oğulları. Zeki Gürşahin. Mustafa Akın.(Mustağbey) Ahmet Arol.(Ahmet Çavuş)
Ahmet Çavuşlar.Mehmet(cellat Memet) oğulları:Halil Özkardeş. Salih Özkardeş. Osman Özkardeş. Bu iki sülaleye akraba bir sülale daha var.
Kahyalar. Osman Ekin. Hüseyin Ekin. Hasan Ekin. Mehmet Ekin. Bu sülaleye (Bakkallar da denir.)
Hacı Abdullahlar. Mustafa Onur ve eşi Münevver hanım ve oğulları: Akif Onur. Muzaffer Onur. İbrahim Onur.
Hacı Mehmet.. İki kızı vardı. Damatları. Mustafa Onur. Hacı İzzet Gemiç.
Hacı Raşit. Bir Oğlu bir kızı vardı. Damadı Osman Gemiç. Hac Raşit Ağa'nın Oğlu ise Paşa Kurtuluş.
Yunuslar. Dr. Ali Rıza Özden. Ahmet Özden.
Yunuslar: Necmettin. Ahmet. (bu sülaleye varisler de denir.)
Hacıoğulları.Hacı Hüseyin(hacı Mehmet'in özkardeşi olur) oğlu; Hacıoğlu Mustafa. onun oğulları: Mehmet Anar. Ali Anar.
Mehmet Ali Karakaş. Oğulları: Baki Karakaş. Recep Karakaş.
Şoför Abdullah. Oğulları. İlhan. Faik. Kardeş NİHAT TOMRUK BEY KARAKAŞ VE YUNUSLAR SÜLALESİYLE AKRABA OLDUĞUNU YAZIYOR. ZEHRA GÜVEN NİHAT BEY'İN YEĞENİDİR. AŞAĞIDAKİ YAZILAR SAYIN ZEHRA GÜVENE AİTTİR.

size e.mail atan nihat tomruk benim dayım sülalemizin lakabı karakaş sülalesi büyüklerimiz bize büyük dedelerimizden birinin yalova beyi olduğunu söylemişti sülalemizi bulmak bilgi edinmek için tomruk ailesi sitesi kuruldu.bilgilerinizi tomruk ailesiyle paylaşırsanız seviniriz. Zehra Güven Yazdı.



hasan güler akrabalık kimlerden başlıyor açıklama yaparsanız diğer tomruklar daha rahat tanır.orhangazi ile ilgimiz olduğunu biliyoruz sizi tanımak çok güzel olur.siz kimsiniz bilmeyenler için anlatın lütfen.tomruklardan biriyim rıfkı tomruğun torunuyum büyük babaannemim adı zehra hanım

i Hikmet Karakaş.Onun oğlu: Yaşar Karakaş.


Kara Mustafalar. Kara Hüseyin. Oğulları: Mustafa. Mehmet. Sami.
Emrullah Şenol. Oğulları: Behçet Şenol. İbrahim Şenol.
Avdancıklılar:(Aslında bu sülale Köyün kurucu sülalesi Kara Alilere kadar uzanıyor. Avdancıktan bir gelin alıyorlar. İsmi hatice.. Köy insanına kendini çok sevdiriyor. Hatta ilerleyen yıllarda Köyümüzün ebe annesi dahi oluyor. İşte bu hanımın köyünden dolayı çocuklarına AVDANCIKLI deniyor. Yoksa Sülalenin avdancıktan geldiği yok. Avdancıkta akrabaları var.. Ya da Avdancıklıların bu köyde akrabaları var. Çocukları Avdancıklı Ali Ertürk ve Avdancıklı Mehmet candemir.. Avdancıklı Ali. Oğulları. Mustafa. Mithat. Mustafanın oğlu İbrahim Ertürk, Mithatın oğulları Halil Ertürk ve Cevdet Ertürk, Avdancıklı Mehmet. Oğulları.
Halil İbrahim Candemir. Sami Candemir. Sayıt Candemir.Not. Bu sülale Gemiç Köyünün kurucu sülalesidir. Kara Aliler diye bilinir. Eyübün Durmuş, Kara Mustafalar. Ve Altınoğlu raşitin babannesine de bu sülale akrabadır.
İskilipliler. İskilipli Mustafa. İskilipli Ali. Oğlu Mehmet.
Hacı Eşref..
Kadir Çavuşlar
Yağneci Mustafa.
Hüseyin ağa. Oğlu Mustafa.
Hüseyin Aydoğdu: Oğlu İsmail Aydoğdu.
Tatarlar : Durmuş. Oğulları: Abdullah. Mustafa.
Tatar Hüseyin. Oğulları. İbrahim Güvenli. Aziz Güvenli. İsmail Güvenli.
İdris Güler: Oğlu: Mehmet Güler.
Kahveci Aliler. Kahveci Ali Mehmet Bey. Oğulları: Mustafa. Ali.
Ömer Bey. Bir kızı vardı. Damadı Aziz Güvenli.
Altınoğulları. Mehmet Uslu: Oğlu: Raşit Uslu.
Küçük Mehmetler. Ali. Oğulları: Mehmet. Ahmet.
Kostaklar. Osman Kostak: Oğulları: Bilgin Kostak. Sezgin Kostak.Engin Kostak. Buraya bir bilgi ilave edeceğim. Egemen Kostak Gönderdi:Ad,Soyad
:
egemen kostak

E-mail
:
egemenkostak@gmail.com
Web Adresi
:
http://
Mesaj
:
mrblar köyümüze ait bir site olması beni gururlandırdı. sülaleler bölümünü güncellerseniz sevinirim. bilgin kostak oğlu tayfun timur kostak sezgin kostak oğlu serkan kostak engin kostak oğlu esener ve egemen kostak
Sabirin İbrahim. Ramis.Ölmezin Ahmet: Oğlu Halil.

Kamiller. Kamilin Oğlu Ahmet ve Mehmet iki kızı vardı. Damatları: Halit Orhan. Ahmet Bilge.
Tahirler: Tahirin Kadir.
Hoca Mustafalar. Mustafa Ayhan: Oğulları: Haluk. Salim Ayhan.
Hacı Ömerler.. Hacı Ömer. Oğulları.Hacı Kadir Değerli. Hasan Değerli.
Mehmet Uludağ: Oğlu Ali Uludağ
Veliler. Veli Mehmet: Oğlu Şükrü.
Veli İsmail. Oğulları. Arif. Burhan(Mustafa)
Hambaba Mustafa: Oğulları: Mustafa. Memduh. Mesut.
Hacı Mustafalar. Hacı Mustafa. Oğulları: Hacı İzzet Gemiç. Osman Gemiç.
Hacı kani beyler. Hacı Kani. Oğlu Esat. İkisinin de kabri Yalova Güney köyündedir.
Müezzinler sülalesi: Müezzin Mustafa Ferik. Osman Ferik. Hasan Ferik.
Hacı Ahmetler sülalesi. Hacı Ahmetin Hüseyin. Galip
Hacı Ahmetler sülalesi. Hacı Mehmet Tunç. Oğulları: Salih Tunç. Ahmet Tunç.
Çakırlar sülalesi: Hüseyin Çakır. Oğulları: İbrahim. Salih. Şükrü. Hasan.
Testerci Abdullah. Oğlu: İsmail İlhan.
Hacı Haliller sülalesi: Hacı Halil. Oğulları. Nihat. Cevat
Eyüpler sülalesi: Eyübün DURMUŞ(Hacı Durmuş Ergül) Oğulları.: Mustafa Ergül. Eyüp Ergül. Recep Ergül. Ertan Ergül.
Hacı İsmail Nalbasan.(Kebabçı İsmail) Üç kızı var. Torunları var. Köyümüzün en yaşlısı. Allah sağlık versin. Duacımız olsun..
Emin Çavuşlar. Emin Çavuş. Oğlu Mehmet. Onun oğlu Salih.
Kerametli Ahmet oğlu Hüseyin. (İstanbul Maltepe de oturuyor. Kendisine Küçük Hüseyin derlerdi. Büyük Hüseyin ise:Mustağbeyin oğlu Hüseyin Akın)Kerametliler sülalesi: Mustafa Öztürk onun oğlu İsmail Öztürk ve Hasan Öztürk Kerametliler sülalesi: Musa Öztürk onun oğlu Ali Öztürk ve Hüseyin Öztürk Kerametli İbrahim sülalesi: Oğlu Mustafa onun oğulları Hüseyin SOYER ve Salih SOYER
Şakirler: Şakirin Hüseyin.
Çömez Salihler. Salih Koç. Oğulları. Hikmet Koç. İsmet Koç. Mehmet Koç.
Ali Efendiler. Ali Bulca. Oğulları: Süreyya Bulca. Fuat Bulca. Nevzat Bulca.
Küçük İzzetler. Hüseyin Şentürk. Oğulları: Fazıl. Halil. Salih
Büyük İzzetler:Mehmet Üngör. Oğlu: İzzet.
kınıklar sülalesi:
Salih Kınık, Oğlu Hüseyin Kınık, Torunu Salih Kınık
Süleyman Kınık Oğulları Hasan Kınık ve
Toprakocaklı Hasan. Oğulları. İbrahim. Nurettin.





Bu yazıyı okuyup," Ben filancanın oğlu ya da torunuyum. Size bilgiler anlatacağım" diyenler için e-mail adresim hizmetinizdedir..
Yazılarınızı ve belgelerinizi beklerim efendim.



gemickoyu@mynet.com







Ad,Soyad
:
nihat tomruk

E-mail
:
nihat.tomruk@hotmail.com
Web Adresi
:
http://
Mesaj
:
merhaba soy kütüğü araştırması yaparken bu siteyi gördüm.nufus müdürlüğünden aldığım üst soy bilgilerine göre dedem1901 doğumlu nuri hayri tomruk babası mehmet rıfkı annesi fatma ama doğum tarihi ve yeri konusunda bilgi yok nufus müdürlüğü lakaptan bulabilirsiniz diyor ağbeyimin yaptığı araştırmaya göre karakaş mehmet ağa büyük büyük dedemiz sizinköydede akrabalarımız var sanırım ama çok detaya sahip değiliz eğer yardımınz olursa sevinirim facebookda tomruk ailesi diye bir sayfa açtım babam mehmet rıfkı ve amcam refik tomruk eskiden yıllarca istanbul kapalı çarşıda sayacılık yaparlarmış belki yaşlılardan tanıyan vardır saygılar


Ad,Soyad
:
egemen kostak

E-mail
:
egemenkostak@gmail.com
Web Adresi
:
http://
Mesaj
:
mrblar köyümüze ait bir site olması beni gururlandırdı. sülaleler bölümünü güncellerseniz sevinirim. bilgin kostak oğlu tayfun timur kostak sezgin kostak oğlu serkan kostak engin kostak oğlu esener ve egemen kostak


Ad,Soyad
:
oktay çakır

E-mail
:
dincercakir2010@hotmail.com
Web Adresi
:
http://gemiçkoyu@mynet.com
Mesaj
:
merhaba hasan abicim yazıların ve sayfan çok güzel olmuş ben semerci nurettinin oglu tombak ibrahimin torunu oktay tombak ibrahim senin komşun tombak mehmette yani dayımda rahmetli oldu allah geride kalanlara ömür versin saygılarımla selamlarım




Yukarıdaki yazıyı yazanlardan Allahu Teala razı olsun. Köyümüzün Tarihi hakkında yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler ediyorum.
Yukarıda bir soru var. KARAKAŞ MEHMET AĞA zamanında bizim köyde yaşamış. Sülalesinden Nihat TOMRUK bizlerden bilgi ve yardım istiyor.
Karakaş sülalesinden yardımcı olacaklar. Nihat TOMRUK Beyin e-mail adresine yazabilirler.
e-mai adres:

nihat.tomruk@hotmail.com

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
ÖZKARDEŞLER VE TATSIZLAR SÜLALESİNİN ATASI AHMET ÇAVUŞ'UN KIZININ ADI: ŞERİFE HANIM'DIR.

Ahmet Çavuş ve Behiye Hanımın kızlarının adı,Şerife Hanım'dır. Şerife Hanımın Kızının ismi ise: Hayriye Hanımdır.
Hayriye Hanım Tatarlar sülalesinden İbrahim Güvenli İsminde bir çocuğu olan Hüseyin Güvenli ile evlenir. Aziz Güvenli ve İsmail Güvenli isminde iki oğulları ve Müşerref Güvenli Aydoğdu isminde bir kızları olur.
Aziz güvenli Köyümüzden Ömer güvenlinin kızı Savet ile evlenir. Bir oğulları bir kızları olur.
Oğulları Hüseyin Güvenli Avdancıklı sülalesinden Sayıt Candemir'in Kızı Rahime Candemir ile evlendi. Aziz güvenli isminde oğulları var.
kızları münevver ise kardak'a gelin gitti. çocukları var.
Hayriye Hanımın İkinci oğlu İsmail ise Karakaş sülalesinden Memnune Karakaş Hanımla evlenir. Bir oğulları ve iki kızları olur.
Oğlu latif okul arkadaşımdır. istanbullu bir hanımla evlendi. Çocukları var. Şimdi emekli ve Gemlik'e yerleşti.
İsmail Güvenli'nin Kızı şerife hanım ise karsak köyünden evlendi. Çocukları var. İstanbul'da yaşamaktalar. Oğlunun ismi Ali..
İsmail Güvenli'nin bir kızı da Güleser Güvenli o da istanbul'da evli. çocukları var.
Hayriye hanımın tek Kızının ismi ise Müşerref Hanım Hüseyin Aydoğdu ile evlendi. Bir oğlu iki kızı var. Oğlu İsmail Aydoğdu Okul arkadaşımdır. Köyümüzün köklü sülallerinden Hacı İsmail NalBasan'ın kızı ile evlendi. Çocukları var.
Müşerref Aydoğdu'nun bir Kızı Süheyla Hanım Turgay Özkardeş ile evli. Çocukları var. Süheyla Hanımın Annesinin Dayısı, Turgay Özkardeş'in babası oluyor.
Müşerref Güvenli Aydoğdu'nun küçük kızı ise Seyyide Hanımdır.Çakırlar sülalesinden Çakır İbrahim'in oğlu Mustafa Ercan ile evlidir.
Çocukları var.

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
AHMET OĞLANLAR SÜLALESİ
Ahmet Efendinin bir kızı Emine'dir. Emine Hanım Ahmet Efendiler Sülalesinin Atası Şeri Mehmet ile evlenir. Oğlu Ali Bey ise, Gedelek Köyünden Hatice hanımla evlenir.İki oğulları ve bir kızları olur.
Oğulları Dede Salih ve Ahmet Oğlan ikisinin de Ali isminde Oğulları var. Gemlik'te Oturuyorlar.
Ali ve Hatice'nin kızlarının ismi Mürüvvet Hanım'dır. İdris Güler ile Evlenir. Çocukları olmamıştır.
Hatice Hanım Beyi öldükten sonra Kürtler sülalesinden bir beyle evlenir. Ondan da iki kızı olur.
Hamiyet Hanım ve Kıymet Hanım...
Hamiyet Hanım Köyümüzden Kürt Ali Dayı ile evlenir. Bir oğlu Osman ve Bir kızı Gülten olur. Osman Köyümüzden ve Tekeler sülalesinden Nuran Hanımla evlenir. İki oğulları olur.
Mehmet ve Metin.. Onlar da evlendiler. Çocukları var.
Hatice Hanımın Kızı Kıymet hanım Önce Gemlik'e gelin gider. Çocukları olur. Daha sonra İstanbul'lu bir beyle evlenir. Çocukları İstanbul'da Oturuyorlar.



Not: Yine Yazıyorum. Yukarıdaki bilgilerde, yanlış ve eksik bilgiler olabilir. e-mail adresime yazarak beni uyarabilirsiniz. Bilgiler yüzde yüz doğruysa bile, yine de sizlerden bir yazı ve yorum bekliyorum.

e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com

GEMİÇ KÖYÜNDEKİ SÜLALELER..
AHMET EFENDİ SÜLALESİ

Bu sayfada da Ahmet Efendi sülalesini yazacağım.
Şeri Mehmet Efendi, Emine hanımla evlenir. Emine Hanım Ahmet oğlanlar sülalesindendir.
Ahmet oğlan, Dede Salih Ve Mürüvvet hanımın Halasıdır. Yukarıda saydığım isimlerin babası ise Emine hanımın Abisi Ali Beydir. Şeri Mehmet Efendi Ve Emine hanımın
Bir kızları olur. Mihribe Hanım. Mihribe hanımın iki oğlu olur Celal Balcı, Hilmi Balcı ve iki kızları olur. İclal Balcı Gürşahin ve Saadet Balcı
Celal Balcı Gemlik'te evlendi. Çocukları var. Hilmi Balcı Coğrafya Profesörüdür, Busa-Gemlik Yolunun yeni güzergahını bulan bilim adamıdır. Çocukları var.
İclal Hanım Ahmet Çavuşlar sülalesinden Arif Gürşahin ile evlendi. İki Kızı Sevim ve Nevim ve Üç oğlu Kemal, Kerim ve Kamil Var.
Mihribe hanımın küçük kızı Saadet Hanım Gürle Köyüne gelin gider. Çocukları var. Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü yapan İlhan Bey onun oğludur. Başka çocukları da var.
Şeri Mehmet ve Emine hanımın Bir oğlu Ahmet Efendidir.
Ahmet Efendi Veliler Sülalesinden Yaşar hanımla evlenir. Tam bir Osmanlı efendisi idi. Çok zaman ben de rastladım. Kahveci olmadığı halde sabah namazı için camiie gelmiş köylülere, namaz saatine daha var. İçleri ısınsın diye yanında limonu olan ıhlamurları dümanı üstünda yetiştirirdi. Bu kahveciye yardım değildi. Bu bir ikramdı. Çok zaman bu içeceklerin parasını da kendisi öderdi. Ben de onun bu hizmetini unutamayanlardanım. Müslüman bir insandı. köyümüzde yağnesi vardı. Zeytinlerimizi ona götürür. Yağ olarak teslim alırdık.
Ahmet Efendinin Hanımı Yaşar hanım.
Çocukları ise Selahattin ve Selim. Bir kızları ise Netafet, Orhangazi'ye gelin gider, iki kızı var.
Ahmet Efendinin oğlu Selahattin Bursa'dan Evlendi. İki kızı var. Kızının birinin ismi Fulya. Yakın zamanda Köyümüze Kiraz bahçesi armağanı var. Örnek bir insan. Onu görenler de inşaallah bu para etmeyen Zeytin mahsülünü para eden Kiraz mahsülüne tercih ederler.
Ahmet Efendinin bir oğlu da Selim'dir. Salih Özkardeş'in kızı Gönül Hanımla evlenir. İki oğulları var. Oğullarından Haluk Bey Köyümüze yağ fabrikası açtı. Zeytinlerimizi ona götürüyor ve yağ olarak geri alıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder