TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

15 Mart 2014 Cumartesi

VATANDAŞLARIMIZ YAŞASIN!!!!!

YAŞAMA HAKKI
Fikirler özgürce, yaşasın. Karşı düşüncede olanlar, dinlemesini bilsin.
Acılar bitsin artık. Meydanlardaki, stadlardaki ve başka başka yerlerdeki olaylardan, bıktık artık.
Hürriyetimizin elimizden alınmayacağı, bir dünya, elbette ki hür bir VATAN, istiyoruz.
...........................................................
Bu güzel çiçeği kim söktü, aldı. Bu kediciği kim sokağa bıraktı. Bu zavallı sokak köpeğine yazık değil mi. Bu milyonlarca hayvana, kurban ediyoruz diyerek katliam yapılır mı? Bu ağaçlara  acımak yok mu? Burada bulunup da ağaçlar kesilmesin diyenlere, biber gazı püskürtmek doğru mu? .....................................................................................................................................................
Sevgililer günü dedik, evdekine çiçek getirdik. Et lokantasında kebabları, arkadaşlarımızla yedik. Yılbaşı dedik, hindileri sofralarımıza misafir ettik. Biz giyimimizde serbestliği yaşadık, fakat baş örtüsü ve manto giyenleri beğenmedik. Bu düşüncede olanların oy verdiği partiyi, yok saydık. İktidarda olsa bile, onu devirebilmek uğruna, herşeyi yaptık.   Gördüğünüz gibi, bu çatışmalarda bazı vatandaşlarımız yaralandı. Hatta ölümler bile oldu. Ne olacak şimdi? ................................................................................Suriye'de, Filistin'de, Irak'da, Afganistan'da canlarını kaybedenleri, hiç hatırlamadık.
....................................................................................
Bir özeleştiri yapamaz mıyız?  Ülkemizde veya başka ülkelerde yaşayan her canlının,  yaşama hakkı vardır. Bizim gibi düşünmeseler bile, onların fikirlerini dinleyebilmeliyiz. Karşı fikirde olanların seslerini duyurabilmesi için, biz de mücadele etmeliyiz. Hiç olmazsa, karşılarında olmamalıyız.
İnsanlar hangi ülkede yaşarlarsa, yaşasınlar; sözlerini gür bir şekilde duyurabilmelidir. Destekleyenleri var oldukça, bizim ülkemizde ve o ülkelerde iktidar olabilmelidirler.
Bir Devleti idare eden güç, seçimle gelmeli, seçimle gitmelidir.
En önemlisi de, insan hayatına değer  verilmelidir. Bu ihtiyar dünyada sevgiyle ve özgürce hayat sürmeliyiz. İnsanlarımızın düşüncelerini serbestçe söyleyebilmesi, sağlanmalıdır. Her düşünce, her inanç serbest bırakılmalıdır.
Kendi inancımıza saygı beklediğimiz gibi, karşımızdaki kişilerin inancına da, karşı çıkma malıyız. Velhasıl, özgür bir ANAYASA hemen ivedilikle meclisimizde kabul edilmeli, halkın onayıyla da resmileşmelidir. 
Bu ülkede yaşayan her fert, mevcut ANAYASA'ya bağlı olarak yaşamalıdır. Anayasanın dışına çıkan, kim olursa olsun, en sert bir şekilde cezalandırılmalıdır. Bu konu, Anayasanın ilk maddelerinden biri  olmalıdır.
 Sadece  hayvan ve bitkilere değil,bizim gibi düşünmeyen İNSANLARA da merhamet ve sevgi, göstermeliyiz. Yaratılan her canlıya, şefkatlı davranmak, İNSANLIK gereğidir.
BİTKİLERİN, HAYVANLARIN EN ÖNEMLİSİ İNSANLARIN YAŞAMA HAKKI OLMALIDIR.
Yaşayan her insanın, söz söyleme, yazı yazma ve sözlerini,  yazdıklarını, yayınlama hürriyeti olmalıdır.

2 yorum:

  1. evet Hasan abi, kediyi, köpeği sevmeseler bile en azından zarar vermesinler, zehirli kıymalarla acı çektirerek öldürmesinler, yazın su versinler...merhametten zarar gelmez bence iyilik olarak yine o insanlara geri döner...
    selamlar

    not: Hasan abi yorum göndermeden önce kelime doğrulama isteniyor, yorum göndermemizi biraz zorlaştırıyor ayarlardan kelime doğrulamayı bir zahmet kaldırırsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar yaşasaın
    elbette tüm canlılar yaşasın.
    Bu yazıdaki maksat, insanlara, hayvanlara ve bitkilere
    fiziki veya manevi zulüm yapılmasına razı olmadığımızı belirtmekti.
    Elbetteki her canlının bir ömrü var.
    Yaşayacak o ömür kadar.

    YanıtlaSil