TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

7 Ocak 2016 Perşembe

CİNLERİN ZARARLARI VE BEYİN İLE İLGİLİ HASTALIKLAR



HAKİKAT KİTABEVİ KİTABLARI

TAM İLMİHAL SEADETİ EBEDİYYE KİTABINDA ÖZETLE DENİLİYOR Kİ







TAM İLMİHAL SEADETİ EBEDİYYE KİTABINDA BU KONUYU YAZAN BÖLÜME BAKALIM. 

 Cinlerin zararları 
 Sual: Cin insana zarar verir mi, insan şekline girebilir mi? Zararından korunmak için ne yapmalı? CEVAP Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye kitabında özetle deniyor ki: Cinlerin müslüman olanı ve olmayanı vardır. Müslüman olan cinlerden insanlara bir zarar gelmez. Bunlar, yalnız ibadet ederler. Ehl-i sünnet âlimleri bunları tanır. Salih insanlar gibi görünür ve sohbet ederler. Kâfir olan cinler, insanlara çeşitli şekilde zarar verirler. İnsandan ayrılmayıp her şekle girebilirler. Mesela mikrop şekline girip insanın damarlarında dolaşırlar. Yalnız müminlerin kalbine giremez ise de, kalbine vesvese verebilir. Keçi, kedi şekline girdikleri çok görülmüştür. Herkesin kâfir bir cin arkadaşı vardır. Melekler, insanları cinlerin zararından korur. Âyet-i kerime ve dua okuyup, Allahü teâlâya sığınanlara da cinler bir şey yapamazlar. İnsanlara, hastalıkların tedavilerini ve gerekli ilaç öğrettikleri, sara hastasının bedenine girip, ona zarar verdikleri, insanlara nazarlarının değdiği kitaplarda yazılıdır. Cin üç sınıftır: 1- Rüzgar ve hava gibi olanlar. 2- Yerdeki böcek ve hayvancık gibi olanlar. 3- Dinin emir ve yasaklarına uymakla vazifeli olanlar ki bunlara hesap ve azap vardır. Cin, ateş ve havadan yaratıldığı için çok latiftir, çabuk hareket eder, hafif bir çarpmada hemen ölürler. Ömürleri kısa, din bilgileri azdır ve kibirli olurlar, birbirleri ile hep dövüşür ve savaşırlar. Cinnin ölümü, yerde kaybolmakla olur. İhtiyarları, gençleşir, çocukluk haline döner ve ölüp yerde kaybolur. Kâfir cinler, cinci ve büyücülerin bildirdiği insanlara sihir = büyü yaparlar. Hadika’daki hadis-i şerifte, (Sihir = büyü yapan, yaptıran ve inanan bizden değildir) buyuruluyor. Cinciler, falcılar ve yıldız nameye bakıp, sorulan her şeye cevap verenler büyücü sınıfına girerler. Bunlara gidip, söylediklerine, yaptıklarına inanmak, bazen doğru çıksa bile, Allah’tan başkasının her şeyi bildiğine ve her dilediğini yapacağına inanmak olup, küfür olur. Cinden kurtulmak için en tesirli silah Kelime-i temcid (La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim) ve istigfar duasıdır. Bunları okuyandan, cinler kaçar ve büyü bozulur. Cin mektubu denilen duayı, yanında taşıyana veya evinde bulundurana cin gelmez, dadanmış olan cin de gider. Âyet-el-kürsi, İhlas, Muavvizeteyn ve Fatiha surelerini sık sık okumak da, insanı cinden muhafaza eder. Bu âyet-i kerimeleri okumakla, bu mektubu taşımakla, şifa âyetlerini okumakla ve yazıp suyunu içmekle faydalanmak isteyenlerin Ehl-i sünnet itikadına uygun olarak doğru iman sahibi olması gerekir. Bunları yazanın ve kullananın itikadı doğru olmazsa ve haram işlerse, faydaları görülmez. Cin ve şeytan şerrinden kurtulmak için ve sara hastalığına ve sihre, büyüye karşı koruyucu âyet denilen (ayat-ı hırz)ı yedi gün okumalı ve bu âyetleri üzerinde taşımalıdır. (Daha fazla bilgi için Seadet-i Ebediyye kitabına bakılmalı.)










Karabaş Otunun Faydaları Önemli Not : Hekiminizin önerdiği ilaçlar varsa, mutlaka kullanınız. Bu bitkiye karşı allerjiniz olup olmadığını öğreniniz. Buradaki tüm bitkisel kürler ancak ve ancak yetişkinler içindir. Burada okuduğunuz bilgilerin, yardımcı ve destekleyici olduğunu gözardı etmeyiniz. Hekiminize danışmadan buradaki bilgilerle kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayonoz ve uygulamayınız. Unutmayınız ki, hastalık yoktur, hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak, bir hekimdir. Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU Karabaş Otunun Faydaları - Kullanım Şekli ve Dozu Latince ismi Lavandula stoechas olankarabaş otu ballıbabagiller familyasındandır. Mavi ve mor çiçekli bir bitki olan karabaşotu ülkemizin birçok yerinde yetişir. Karabaş Otunun Yararları Nelerdir ? Kansere karşı koruyucudur. Beyin, pankreas, prostat, bağırsak ve meme kanserinde tümörün büyümesini engelleyici etkisi olduğu belirtiliyor. İçinde bulunan geraniol maddesi kansere karşı koruyucu ve de tümörü yok edici özellik taşımaktadır. Kan dolaşımını düzenler. Kanı sulandırıcı ve damar genişletici özelliği içerdiğirosmarinik asit ‘ten kaynaklanır. Karabaş otunda bulunan cineole maddesi alerji önleyici, mikrop kırıcı,sakinleştirci ve tansiyon düşürücü etkilere sahiptir. Ağrı kesici etkisi vardır. Sinirsel kaynaklı baş ağrılarında yararlıdır. Uykusuzluk ve yüksek tansiyon için faydalıdır. Antiseptik özelliği vardır. Balgam söktürücüdür. Mide-bağırsak sancılarında rahatlatıcıdır. Egzama yaralarında etkilidir. İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılması karabaş otu yararları arasındadır. Karabaş otu sigara bırakmak isteyenlerin de yardımcısıdır. 5 gr. karabaş otu bir su bardağı suda 3 dakika kaynatıldıktan sonra sıcakken süzülür. Sigara içme gereksinimi duyulduğunda bir yudum içilmesi sigaraya olan isteği önler. Karabaş otu nasıl kullanılır? Karabaş otu çayı ve karabaş otu yağı şeklinde kullanılmaktadır. Karabaş yağı yara gibi sorunlarda dışardan kullanılır. Karabaş çayı için ; 1 tatlı kaşığı bitki 1 su bardağı suyla 3 dakika kadar kaynatılarak hazırlanır. Şifalı bitkilerle hazırlanan tedavi listelerinin vazgeçilmez bitkilerinden olan karabaş otunun faydaları arasında beyin hastalıklarına iyi gelen özelliği de bulunuyor. Midede ve bağırsakta meydana gelen problemleri de yok eden karabaş otu, sakinleştirici özelliğiyle de biliniyor. Karabaş otu ile bitkisel kür Hazırlanması ve kullanımı: Bir miktar su kaynatılıp içine karabaş otu konulur ve üzeri örtüldükten sonra 5 dakika demlenir. Demlendikten sonra bardağa konulup şeker veya bal ilave edilerek günde iki veya üç defa içilir. 10 gün (gün aiırı) uygulama + 7 gün ara + 10 gün (gün aşırı) uygulama = Toplam 20 günlük kür Bu formülün anlamı şudur. : İki tane on gün uygulayıp, on günün sonunda yedi gün ara verilecektir. Toplamda yirmiyedi gün uygulanacak demektir.
Kekik Çayı Nasıl Hazırlanır? Yaklaşık 350 farklı türü bulunan kekiğin bazı türleri bahçe ekimine uygundur ve tatlı bir kokuyla birlikte leylak rengi ya da pembe çiçekler açar. Ancak bahçenizde kekik varsa arılara karşı hazırlıklı olmalısınız çünkü kekik nektarı arılar için çok çekicidir ve en lezzetli ballar kekik nektarı ile üretilir. Kekik, mutfaklarda en çok sebze yemeklerini tatlandırmak için tercih edilmekle birlikte çorba, et ve balık içinde kullanılabilecek en uygun baharatlar arasında yer alıyor. • Antioksidan etkisi vardır • Öksürüğü alır • Hazımsızlığı giderir • Vücut için gerekli mineralleri içerir • Boğaz ağrısını alır • Ağız içi yaraları geçirir • Dişeti hastalıklarına iyi gelir • Antiseptiktir • Soğuk algınlığına iyi gelir • Gargara suyu olarak kullanılır • Şişkinliği ve gazı alır • Stresi azaltır ve iyi hissettirir • Romatizma ağrılarını hafifletir • Baş ağrısını geçirir Kekik Çayı Nasıl Hazırlanır? Kekik çayı hazırlamak için demliğe çayı içeceğiniz bardak kadar su koyun ve kaynatın. Suyu ateşin üzerinden aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik atın ve demliğin kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Kekik yapraklarının suyun içine inmesi için metal çay poşeti tellerinden kullanabilirsiniz. Otun besin değerlerini kaybetmemesi için su kaynarken atmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder