TGRT BELGESEL


TGRT HABER

hastane_randevu.jpeg

GEMİÇ KÖYÜ SAYFASI

7 Ocak 2016 Perşembe

BÜYÜDEN KURTULMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ

SİHİR VE BÜYÜDEN KORUNMAK İÇİN







BÜYÜ, CİN VE BAŞKA HASTALIKLARDAN KURTULMAK İÇİN

(Sihr), ya’nî büyü yapmamalıdır ve sihr yapdırmamalıdır, harâmdır ve küfre en yakın olan, en fenâ harâmdır. Sihre âid ufak birşey yapmamağa çok dikkat etmelidir. Hadîs-i şerîfde buyuruldu ki, (Müslimân sihr yapamaz. Allah saklasın îmânı gitdikden sonra, sihri te’sîr eder.) Sanki sihr yapınca, îmânı gider.
[İmâm-ı Nevevî “rahmetullahi aleyh” dedi ki: (Sihr yaparken küfre sebeb olan kelime veyâ iş olursa, küfrdür. Böyle kelime veyâ iş bulunmazsa, büyük günâhdır). Sihr insanları hasta yapar. Sevgi veyâ muhabbetsizlik yapar. Ya’nî cesede ve rûha te’sîr eder. Sihr, kadınlara ve çocuklara dahâ çok te’sîr eder. Sihrin te’sîri kat’î değildir. İlâcın te’sîri gibi olup, Allahü teâlâ, isterse te’sîrini yaratır. İstemezse, hiç te’sîr etdirmez. Açlık çekerek, sıkıntılı işler yaparak, nefsini ezen, harâm işlemekden zevk alamaz hâle getiren kâfirlerin yapdığı sihr te’sîr etmekdedir. Böyle papazların sihr çözmeleri de te’sîrli olmakdadır. Şimdiki papazlar, dünyâ zevklerine düşkün ve nefsleri azgın olduğundan, sihr yapamaz ve bozamazlar.
Bir sâhir, sihr ile istediğini elbette yapar, sihr muhakkak te’sîr eder diyen ve inanan kâfir olur. Sihr, Allahü teâlâ takdîr etmiş ise, te’sîr edebilir, demelidir. Büyü yapılmış olan kimse, (Mevâhib-i ledünniyye) tercemesi ikinci cildi, yüzseksenyedinci [187] sahîfedeki âyet-i kerîmeleri ve düâları ve arabî (Teshîl-ül-menâfi’) sonundaki (Âyât-i hırz)ı sabâh ve ikindi nemâzlarından sonra, yedi gün birer kerre okur ve boynuna asarsa, şifâ bulur. Bir mikdâr suya, (Âyet-el-kürsî) ve (İhlâs) ve (Mu’avvizeteyn) okumalı. Büyülenmiş kimse bundan üç yudum içmeli, kalan ile gusl abdesti almalıdır. Şifâ bulur. (İbni Âbidîn)de, hastalık sebebi ile boşanmakda, (Zerkânî)nin 7.ci cild, 104. cü sahîfesinde ve (Mevâhib-i ledünniyye) tercemesinde diyorlar ki, (Sidr ağacının yeşil yaprağından yedi adedi iki taş arasında ezilip su ile karışdırılır. Üzerine Âyet-el-kürsi, İhlâs ve Kul’e’ûzüler okunur. Üç yudum içip, gusl edilir). Sidr, Lotus denilen yabânî kiraz [Kâzib abanoz] ağacıdır. (Mekâtîb-i şerîfe)nin doksanaltıncı mektûbunda diyor ki, (Hâcetlere kavuşmak için, iki rek’at nemâz kılıp, sevâbını (silsile-i aliyye)nin rûhlarına hediyye etmeli, bunların hurmeti için diyerek düâ etmelidir).

Mevlânâ Muhammed Osmân sâhib “rahmetullahi teâlâ aleyh”, (Fevâid-i Osmâniyye) kitâbının yüzüçüncü sahîfesi sonunda buyuruyor ki, (Sihr ve cadı, ya’nî büyü âfetlerinden kurtulmak için, üç kerre Salevât-ı şerîfe okumalı, sonra yedi Fâtiha, yedi Âyet-el-kürsî, yedi Kâfirûn sûresi, yedi İhlâs-ı şerîf, yedi Felak ve yedi Nâs sûreleri okuyup kendi üzerine veyâ hasta üzerine üflemelidir. Bunları tekrâr okuyup, büyülenmiş olanın odasına, yatağına, evin her yerine, bağçesine üflemelidir. İnşâallahü teâlâ, büyüden halâs olur. [Buna karşılık ücret almamalıdır.] Bütün hastalıklar için de iyidir.

CİNLERDEN VE BÜYÜDEN KURTULMAK İÇİN NE YAPMALI

Sual: Cinlerden ve büyüden kurtulmak için ne yapmalı?
CEVAP
Âyât-ı hırzı ve arkasından Muhammed Masumi Serhendi hazretlerinin üçüncü oğlu Muhammed Ubeydullah Serhendi’ninHazinet-ül-me’arif kitabının 148. mektubunda yazılı duayı okumalı. Bu mektup, Teshil-ül-menafi’ kitabına da eklenmiştir. Ayat-ı hırz ve aşağıdaki duanın Arapçası:




Tercümesi şöyledir:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Allahü teâlâya hamd, Resulüne salât ve selam ederiz. İmam-ı Serahsi şöyle buyurdu: Ahmed bin Salih anlatır. Hizmetçime cinler musallat olmuştu. Başka bir hizmetçi aldım. Ona da musallat oldular. Bir gün namaz kıldım, otururken biri selam verdi, ben de selamını aldım. (Kimsin?) dedim. (Ben cinlerden Zekeriya. Sana bir dua öğretmek için geldim. Senin cariyene olduğu gibi, birinin başına bir hâl gelir de, bu duayı okursa, biiznillah sağlığına kavuşur) dedi. Bu duayı yazmak için kalem aradım, bulamadım. (Divanın altında) dedi. Sonra şu duayı yazdırdı:
(Allahü teâlâya hamd olsun ki, göğü yüksek, yeri alçak ve dağları dik yarattı. Rüzgârlar gönderdi. Geceyi karanlık ve gündüzü aydınlık yaptı. Görülen ve görülmeyen varlıkları yarattı. Bunları, yarattıklarından hiçbirinin yardımına muhtaç olmadan yaptı. Ya Rabbi! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Kudretini düşünen için, senin şanın ne yücedir. Sen kendine mahsus yücelikle yücesin, kendine mahsus yakınlıkla yakınsın. Sen yarattıklarına kudretinle galipsin. Sana isyan eden, Cehenneme, sana itaat eden ise Cennette gider.

Ya Rabbi! Dua etmeyi ve edilen duaları kabul edeceğini bildirdin. Yaptığımız dualar senin kazanı geri çevirdi. Dualarımızı kabul eyle! Sen, güç ve kuvvet sahibisin. Senden daha güçlü ve kudretli kimse yoktur. Sen Rahim’sin. Senden daha merhametlisi yoktur. Sen, Yakub aleyhisselama merhamet edip tekrar görmesini sağladın. Yusuf aleyhisselama da merhamet edip onu kuyudan kurtardın. Eyyüb aleyhisselama da acıyıp bela ve musibetlerini kaldırdın. Ya Rabbi, ben de sana yalvarıyorum. Çünkü kendisinden bir şey istenilenlerin en hayırlısı sensin. Ey zorbaları kahreden, kıyamette amellerin karşılığını veren, çürümüş kemikleri dirilten Rabbim, sen geçilmesi için, Cehennem üzerine kıldan ince ve kılıçtan keskin köprü kurdun! Sen, [şu kimseyi] bu acılara, bu hastalıklara müptela kıldın. Sen hastalığını gidermeye kadirsin, Ya Erhamerrahimin.)


Sual: Âyât-i hırz nasıl okunur?
CEVAP
Abdest alınıp, 7 istigfar ve 11 salevat okunup, hastanın sıhhatine niyet ederek, güneş doğduktan ve ikindi namazından sonra, günde iki defa hasta üzerine okunmalı, işaretli yerlerde, hasta üzerine üfürülmeli, şifa buluncaya kadar [kırk gün kadar] devam etmeli. Her defası sonunda, bir Fatiha okuyarak sevabı, Peygamber efendimizin ve Behaeddin Buhari, Ahmed Rıfai ve imam-ı Rabbani hazretlerinin ruhuna hediye edilmeli. Bir nüsha da yazıp, yanında taşırsa, sihirden, büyüden, nazar değmesinden korur. Muradı hasıl olur



Ahmed bin Salih hazretleri buyurdu ki: Bu dua suya okunup, hasta içer ve onunla abdest alırsa biiznillah iyileşir. Okuduğum her hasta, biiznillah iyileşti. Elhamdülillahi Rabbil âlemin.

CİNLERİN ZARARLARI VE BEYİN İLE İLGİLİ HASTALIKLAR



HAKİKAT KİTABEVİ KİTABLARI

TAM İLMİHAL SEADETİ EBEDİYYE KİTABINDA ÖZETLE DENİLİYOR Kİ







TAM İLMİHAL SEADETİ EBEDİYYE KİTABINDA BU KONUYU YAZAN BÖLÜME BAKALIM. 

 Cinlerin zararları 
 Sual: Cin insana zarar verir mi, insan şekline girebilir mi? Zararından korunmak için ne yapmalı? CEVAP Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye kitabında özetle deniyor ki: Cinlerin müslüman olanı ve olmayanı vardır. Müslüman olan cinlerden insanlara bir zarar gelmez. Bunlar, yalnız ibadet ederler. Ehl-i sünnet âlimleri bunları tanır. Salih insanlar gibi görünür ve sohbet ederler. Kâfir olan cinler, insanlara çeşitli şekilde zarar verirler. İnsandan ayrılmayıp her şekle girebilirler. Mesela mikrop şekline girip insanın damarlarında dolaşırlar. Yalnız müminlerin kalbine giremez ise de, kalbine vesvese verebilir. Keçi, kedi şekline girdikleri çok görülmüştür. Herkesin kâfir bir cin arkadaşı vardır. Melekler, insanları cinlerin zararından korur. Âyet-i kerime ve dua okuyup, Allahü teâlâya sığınanlara da cinler bir şey yapamazlar. İnsanlara, hastalıkların tedavilerini ve gerekli ilaç öğrettikleri, sara hastasının bedenine girip, ona zarar verdikleri, insanlara nazarlarının değdiği kitaplarda yazılıdır. Cin üç sınıftır: 1- Rüzgar ve hava gibi olanlar. 2- Yerdeki böcek ve hayvancık gibi olanlar. 3- Dinin emir ve yasaklarına uymakla vazifeli olanlar ki bunlara hesap ve azap vardır. Cin, ateş ve havadan yaratıldığı için çok latiftir, çabuk hareket eder, hafif bir çarpmada hemen ölürler. Ömürleri kısa, din bilgileri azdır ve kibirli olurlar, birbirleri ile hep dövüşür ve savaşırlar. Cinnin ölümü, yerde kaybolmakla olur. İhtiyarları, gençleşir, çocukluk haline döner ve ölüp yerde kaybolur. Kâfir cinler, cinci ve büyücülerin bildirdiği insanlara sihir = büyü yaparlar. Hadika’daki hadis-i şerifte, (Sihir = büyü yapan, yaptıran ve inanan bizden değildir) buyuruluyor. Cinciler, falcılar ve yıldız nameye bakıp, sorulan her şeye cevap verenler büyücü sınıfına girerler. Bunlara gidip, söylediklerine, yaptıklarına inanmak, bazen doğru çıksa bile, Allah’tan başkasının her şeyi bildiğine ve her dilediğini yapacağına inanmak olup, küfür olur. Cinden kurtulmak için en tesirli silah Kelime-i temcid (La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim) ve istigfar duasıdır. Bunları okuyandan, cinler kaçar ve büyü bozulur. Cin mektubu denilen duayı, yanında taşıyana veya evinde bulundurana cin gelmez, dadanmış olan cin de gider. Âyet-el-kürsi, İhlas, Muavvizeteyn ve Fatiha surelerini sık sık okumak da, insanı cinden muhafaza eder. Bu âyet-i kerimeleri okumakla, bu mektubu taşımakla, şifa âyetlerini okumakla ve yazıp suyunu içmekle faydalanmak isteyenlerin Ehl-i sünnet itikadına uygun olarak doğru iman sahibi olması gerekir. Bunları yazanın ve kullananın itikadı doğru olmazsa ve haram işlerse, faydaları görülmez. Cin ve şeytan şerrinden kurtulmak için ve sara hastalığına ve sihre, büyüye karşı koruyucu âyet denilen (ayat-ı hırz)ı yedi gün okumalı ve bu âyetleri üzerinde taşımalıdır. (Daha fazla bilgi için Seadet-i Ebediyye kitabına bakılmalı.)










Karabaş Otunun Faydaları Önemli Not : Hekiminizin önerdiği ilaçlar varsa, mutlaka kullanınız. Bu bitkiye karşı allerjiniz olup olmadığını öğreniniz. Buradaki tüm bitkisel kürler ancak ve ancak yetişkinler içindir. Burada okuduğunuz bilgilerin, yardımcı ve destekleyici olduğunu gözardı etmeyiniz. Hekiminize danışmadan buradaki bilgilerle kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayonoz ve uygulamayınız. Unutmayınız ki, hastalık yoktur, hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak, bir hekimdir. Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU Karabaş Otunun Faydaları - Kullanım Şekli ve Dozu Latince ismi Lavandula stoechas olankarabaş otu ballıbabagiller familyasındandır. Mavi ve mor çiçekli bir bitki olan karabaşotu ülkemizin birçok yerinde yetişir. Karabaş Otunun Yararları Nelerdir ? Kansere karşı koruyucudur. Beyin, pankreas, prostat, bağırsak ve meme kanserinde tümörün büyümesini engelleyici etkisi olduğu belirtiliyor. İçinde bulunan geraniol maddesi kansere karşı koruyucu ve de tümörü yok edici özellik taşımaktadır. Kan dolaşımını düzenler. Kanı sulandırıcı ve damar genişletici özelliği içerdiğirosmarinik asit ‘ten kaynaklanır. Karabaş otunda bulunan cineole maddesi alerji önleyici, mikrop kırıcı,sakinleştirci ve tansiyon düşürücü etkilere sahiptir. Ağrı kesici etkisi vardır. Sinirsel kaynaklı baş ağrılarında yararlıdır. Uykusuzluk ve yüksek tansiyon için faydalıdır. Antiseptik özelliği vardır. Balgam söktürücüdür. Mide-bağırsak sancılarında rahatlatıcıdır. Egzama yaralarında etkilidir. İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılması karabaş otu yararları arasındadır. Karabaş otu sigara bırakmak isteyenlerin de yardımcısıdır. 5 gr. karabaş otu bir su bardağı suda 3 dakika kaynatıldıktan sonra sıcakken süzülür. Sigara içme gereksinimi duyulduğunda bir yudum içilmesi sigaraya olan isteği önler. Karabaş otu nasıl kullanılır? Karabaş otu çayı ve karabaş otu yağı şeklinde kullanılmaktadır. Karabaş yağı yara gibi sorunlarda dışardan kullanılır. Karabaş çayı için ; 1 tatlı kaşığı bitki 1 su bardağı suyla 3 dakika kadar kaynatılarak hazırlanır. Şifalı bitkilerle hazırlanan tedavi listelerinin vazgeçilmez bitkilerinden olan karabaş otunun faydaları arasında beyin hastalıklarına iyi gelen özelliği de bulunuyor. Midede ve bağırsakta meydana gelen problemleri de yok eden karabaş otu, sakinleştirici özelliğiyle de biliniyor. Karabaş otu ile bitkisel kür Hazırlanması ve kullanımı: Bir miktar su kaynatılıp içine karabaş otu konulur ve üzeri örtüldükten sonra 5 dakika demlenir. Demlendikten sonra bardağa konulup şeker veya bal ilave edilerek günde iki veya üç defa içilir. 10 gün (gün aiırı) uygulama + 7 gün ara + 10 gün (gün aşırı) uygulama = Toplam 20 günlük kür Bu formülün anlamı şudur. : İki tane on gün uygulayıp, on günün sonunda yedi gün ara verilecektir. Toplamda yirmiyedi gün uygulanacak demektir.
Kekik Çayı Nasıl Hazırlanır? Yaklaşık 350 farklı türü bulunan kekiğin bazı türleri bahçe ekimine uygundur ve tatlı bir kokuyla birlikte leylak rengi ya da pembe çiçekler açar. Ancak bahçenizde kekik varsa arılara karşı hazırlıklı olmalısınız çünkü kekik nektarı arılar için çok çekicidir ve en lezzetli ballar kekik nektarı ile üretilir. Kekik, mutfaklarda en çok sebze yemeklerini tatlandırmak için tercih edilmekle birlikte çorba, et ve balık içinde kullanılabilecek en uygun baharatlar arasında yer alıyor. • Antioksidan etkisi vardır • Öksürüğü alır • Hazımsızlığı giderir • Vücut için gerekli mineralleri içerir • Boğaz ağrısını alır • Ağız içi yaraları geçirir • Dişeti hastalıklarına iyi gelir • Antiseptiktir • Soğuk algınlığına iyi gelir • Gargara suyu olarak kullanılır • Şişkinliği ve gazı alır • Stresi azaltır ve iyi hissettirir • Romatizma ağrılarını hafifletir • Baş ağrısını geçirir Kekik Çayı Nasıl Hazırlanır? Kekik çayı hazırlamak için demliğe çayı içeceğiniz bardak kadar su koyun ve kaynatın. Suyu ateşin üzerinden aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik atın ve demliğin kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Kekik yapraklarının suyun içine inmesi için metal çay poşeti tellerinden kullanabilirsiniz. Otun besin değerlerini kaybetmemesi için su kaynarken atmayın

5 Ocak 2016 Salı

RÜZGARDA SÜRÜKLENEN YAPRAK MİSALİ




               SAKIN BENİ MASAL KAHRAMANI KÖROĞLU İLE KARIŞTIRMAYIN. 

BİRÇOK BLOGCU GİBİ SIRADAN BİR İNSANIM. HAYATA HEP OLUMLU YÖNÜYLE BAKTIM. OLUMSUZLUKLARI GÖRMEZDEN GELDİM. 
ÖLÜM VAR ELBET. 
FAKAT BENİ İLGİLENDİREN, DOĞUMLARDIR. AĞLAMAK DEĞİL, HEP GÜLMEK, GÜLDÜRMEK PRENSİBİMDİR.
                   ŞİMDİLİK BU KISA GİRİŞ YAZIMLA SİZE MERHABA DEMEK İSTEDİM. 

OLUMLU DÜŞÜNCE İÇİNDE OLAN ARKADAŞLAR EDİNMEK İSTERİM. 
ONLARIN YAZILARINA VE OLUMSUZ YAZANLARA DA OLUMLU YORUMLAR YAZMAK İÇİN DÖRT GÖZLE VE SABIRSIZ BURADA BEKLİYORUM.
                    BU BLOG SAYFASI HER DÜŞÜNCEYE AÇIKTIR. 

SADECE HAKARET İÇEREN YORUMLAR 
NE YAZIKKİ YAYINLANAMAYACAKTIR.
                  BAŞKA SÖZE NE GEREK VAR.
                 BENİ KABUL EDERSENİZ, BU SAYFALARDA HEP YAZACAĞIM. KABUL ETMEZSENİZ. YİNE DE YAZACAĞIM. FAKAT GÜCÜM OLMAYACAK.
               SİZİN YORUMLARINIZLA BU SAYFALAR ÇOĞALACAKTIR.

             TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE, ŞEN VE ESEN KALIN.



SITEDEKI YAZILARIN 5846 FIKIR VE SANAT KANUNU UYARINCA KAYNAK BELIRTILMEDEN KULLANIMI YASAKTIR....

GÜLERLER ŞİRKETİ



İki kişiye gıpta edilir. 
Birincisi, ilimadamıdır... 
Cehaletle savaşır. İlmi yayar. İnsanları cahillikten kurtarır.
İkincisi işadamıdır. 
İşsizlikle uğraşır. İnsanlara iş ve aş verir.

GÜLERLER ŞİRKETİ- GEMLİK 02245140003


ORHAN GÜLER
05333688654
02245130542
02245140003
24 SAAT SİZİN HİZMETİNİZDEYİZ




SİZE BİR TELEFON KADAR YAKINIZ. ARAYIN. HİZMETLERİMİZİ GÖRÜN
GEMLİKTE KUM ÇAKIL TUĞLA ÇİMENTO VE BİLUMUM İNŞAAT MALZEMELERİ TEMİN SATIŞ ŞİRKETİMİZ VAR.

HAFRİYAT İÇİN KEPÇELERİMİZ DE VAR.

SİZ GEMLİKLİLERİN, ORHANGAZİLİLERİN HATTA YALOVA VE İZNİKLİLERİN EMRİNDE VE HİZMETİNDEYİZ.

TELEFONLARINIZI BEKLERİZ.

0224 514 0003

0224 513 0542

05323342480





BURHAN GÜLER

ORHAN GÜLER

KARDEŞLER




SİZE BİR TELEFON KADAR YAKINIZ. ARAYIN. HİZMETLERİMİZİ GÖRÜN.

ORHAN GÜLER
05333688654
02245130542
02245140003
24 SAAT SİZİN HİZMETİNİZDEYİZ
GÜLERLER İNŞAAT VE İNŞAAT MALZEMELERİ


kaliteli,ve ucuz inşaat malzemelerini bulacağınız tek adres....güleryüzlü ve bilgili personel ile hafriyat işleriniz özenle yapılır....

İletişim Bilgileri

Yetkili Kişi    :    ORHAN GÜLER-BURHAN GÜLER      
Adres    :    HAMİDİYE MAH.YENİ ÇEVRE YOLU NO :BİLA..GEMLİK /BURSA / GEMLİK - Bursa Gemlik Bölgesi - Türkiye      
Posta Kodu    :    16600      
Telefon(lar)    :    5130542 -       
Fax ve Cep    :    5140003 -       
Mail    :    gulerlerhafriyat@mynet.com    

BURHAN GÜLER
TEL:02245130542--05323342480

Firmamız 1985 yılında sektöre giriş yapan Gülerler inşaat ve inşaat malzemeleri 21 yıldır size hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyor. Biz her gün kendimizi yenilemeye devam ediyoruz web sitemizin de faaliyete geçmesi ile birlikte sizlere 24 saat hizmet verebilmenin keyfini çıkaran Gülerler inşaat ve inşaat malzemeleri şirketimiz şimdi de emlak sektöründe tüm konular da siz müşterilerinin gözü önünde çözümler ve alternatifler üretiyor


bilumum hafriyat işleri
kanal açma
bahçe düzenleme
toprak taşıma
toprak tedarik etme
...hizmetinizdeyiz.
02245130542 05323342480




Bana ulaşmak için yukarıdaki e-mail adresini kullanın

41 KERE MAŞALLAH




BUGÜN AŞURE GÜNÜDÜR
3 KASIM 2014
YUKARIDAKİ TARİHTEN TAM KIRK YIL ÇIKARIRSANIZ


3 KASIM 1974
TARİHİ
KARŞIMIZDA DURUR.


BU TARİH EVLENME YILDÖNÜMÜMÜZDÜR.
TAM KIRKBİR YIL OLDU.
BU YAZIYI OKUYAN DOSTLARIN
DUALARINA İHTİYACIMIZ VAR.
MAAŞALLAH
SİZİN GİBİ DOSTLARIM VAR.


1 Ocak 2016 Cuma

Bir Cuma Günü





Bir Cuma Günü

BİR CUMA GÜNÜ YAZISI OLSUN. İÇİMDEKİ GÜZEL DUYGULARI ANLATAYIM DEDİM.
AİLEMİN EN BÜYÜK OĞLU OLARAK DÜNYAYA GELMİŞİM.
BENİM GELİŞİMLE, ANNEM, BABAM VE KADRİYE ANNEANNEM ÇOK SEVİNMİŞ. TABİİ DİĞER AKRABALARIM DA.
KENDİMİ BİLDİĞİM ZAMAN ANNEANNEM YOKTU. BİR DE KARDEŞİM VARDI. DAHA SONRAKİ YILLARDA İKİ KARDEŞİM DAHA OLDU.
BİZ DÖRT KARDEŞİZ. BİRBİRİMİZE OLAN BAĞLILIĞIMIZ VE SEVGİMİZ, ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLİR.
BU ÇOŞKUN SEVGİ BABAMIZIN DÜRÜSTLÜĞÜ SEBEBİYLE BİZE KALMIŞTIR.
ZATEN BÜTÜN KÖY HALKI HEM ANNEMİZİ HEM DE BABAMIZI ÇOK SEVERLER. BİZ AİLE OLARAK HİÇKİMSE İLE İNCİNMEDİK. HEP GÜLERYÜZLÜ VE TATLI DİLLİ OLDUK.
BU DÜNYADA NEYİ PAYLAŞAMAYACAĞIZ Kİ? SONUNDA MUTLAK AYRILIK VAR. HİÇBİRZAMAN KÖTÜMSER OLMADIK. OLAYLARI HEP İYİ TARAFINDAN GÖRDÜK. ÇÖZÜMLERİ DE ÇOK İYİ OLDU.
SİZ OKUYUCULARIMA BURADA SADECE GERÇEKLERİ YAZMAĞA SÖZ VERDİM. YALANLA İŞİM OLMAZ. ŞU AN BAŞIMIZDA TEK PARTİ İKTİDARI VAR. UMULUR Kİ, YAKIN BİR ZAMANDA BAŞKA BİR PARTİ İKTİDARIYLA KARŞILAŞACAĞIZ. ÇÜNKİ, İŞSİZLİK ORANI YÜZDE ONDÖRDÜ BULDU. BU DEMEKTİR Kİ EN AZ 10 MİLYON İNSAN ÇARESİZ VE DERTLİ. DOKUZ MİLYON CİVARINDA EMEKLİ VAR. BUNLAR DA ÇİLE BÜLBÜLÜM ŞARKISI SÖYLEMİYOR, ADETA FERYAT EDİYOR. BİR O KADAR DA DAR GELİRLİ MEMUR-ESNAF VE KÖYLÜ VAR. TAMAMI SEÇMEN SAYISIYLA TAM OTUZ MİLYON EDER. İŞTE BU KESİME UMT VERECEK BİR HAREKET İKTİDAR OLACAKTIR.
BURADA BAŞBAKANIMIZI KÖTÜLEYEN CÜMLELER YAZMAM. ŞU AN BAŞIMIZDA BİRŞEYLER YAPMAK İÇİN ÇIRPINIYOR. FAKAT ELİNDEN GELEN BU. MUHALEFET PARTİLERİNİ DE FAZLACA ÖVMEYECEĞİM. ÇÜNKİ, ŞİMDİYE KADAR ALDIKLARI OY MEYDANDA. SEÇMEN ONLARA DA GÜVENMİYOR.
YEPYENİ BİR HAREKET LAZIM. BU HAREKETİN ÖNCÜLERİ MUTLAKA SIRADIŞI LİDERLER OLMALI. HANİ OKULLARDA SINIF VE OKUL BİRİNCİLERİ VARDIR. İŞTE SİYASETİN DE BÖLGE VE YURT BİRİNCİLERİNE İHTİYACI VAR. SİYASETE YÖN VERECEKLER, EN AZ ÜÇ YABANCI DİLİ RAHAT KONUŞABİLMELİDİR. BU ŞAHISLAR BULUNDUKLARI MEVKİLERDE DE UZMAN OLARAK TANINMALIDIRLAR. HEPSİ HİTABET SANATINDA BİR DEHA OLMALIDIR.
SÖYLEDİKLERİ DOSDOĞRU OLMALI, MİLLETE GÜVEN VEREN BİR İMAJLARI OLMALIDIR. HATTA BU POLİTİKACILARIN YAKIN ÇEVRESİ DE KÜLTÜRLÜ DÜNYADA İSİM YAPMIŞ İNSANLAR OLMALIDIR.
YUKARIDA SAYDIĞIM KRİTERLERDE ON BİNLERCE İNSAN VAR ÜLKEMİZDE.. HEPSİ GERİ PLANDA BEKLİYOR, BEN BAŞIMI DERDE SOKACAK KADAR ENAYİ DEĞİLİM DİYORLAR.
BU DEVLET SİZLERİ YETİŞTİRDİ. SİZLER YETİŞİRKEN KATMA DEĞER HARCADI. HAYDİ SIRA SİZE GELDİ. BU DEVLETE, BU AZİZ MİLLETE BORCUNUZU ÖDEYİN.
SİZLER ÇOK YAKINDASINIZ. İNTERNETİ AÇTIĞINIZDA HEMEN KARŞIMIZDA OLACAKSINIZ. BU DEVLETİ ŞAHA KALDIRIN. İÇİNİZDEN MUSTAFA KEMALLER, İSMAT İNÖNÜLER, CELAL BAYARLAR, ADNAN MENDERESLER, TURGUT ÖZALLAR ÇIKACAK. FAKAT İSMİNİZ BAŞKA OLACAK SİZ DE TÜRK TARİHİNDE MÜSTESNA YERİNİZİ ALACAKSINIZ. ACELE EDİN. İKİBİN ONBİR SEÇİMLERİNE AZ KALDI. BELKİ BU ÇARESİZ İKTİDAR BİR ERKEN VE BASKIN SEÇİM YAPAR. ÇABUK OLUN. SLOGANINIZI SİZ BELİRLEYİN. FAKAT MİLLETİMZİN KÖTÜ GİDEN TALİHİNİ İYİYE ÇEVİRİVERİN. SİZLERİ BÜTÜN TÜRK MİLLETİ, ÖZLEMLE BEKLİYOR.
BİLMEM HANGİ ETNİK KÖKENİN AÇILIMI OLACAKMIŞ. ONLAR BU MEMLEKETTE YAŞIYORLARMIŞ. HAPİSTEKİ KATİLLERİ SERBEST OLMALIYMIŞ. BUNLAR ÇOK TEHLİKELİ VE NAZİK KONULAR. BU SORUNLARI ANCAK SİZ ÇÖZERSİNİZ.
ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ MUHTAÇ OLDUĞUNUZ KUDRET DAMARLARINIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
KURACAĞINIZ PARTİ, TÜRKİYENİN İHTİYACI OLAN BİR HAREKET OLMALIDIR. FAKİR, ZENGİN,İŞ SAHİBİ, İŞSİZ, İŞÇİ, KÖYLÜ VELHASIL BU ÜLKEDE YAŞAYAN VE KENDİSİNİ TÜRK BİLEN HERKESİ KUCAKLAMALI, HATTA AZINLIKLARIN HAKLARINI DA EN İYİ VERMELİDİR. YOK BEN TÜRKLÜĞÜ KABUL ETMİYORUM. AZINLIKTA DEĞİLİM DİYENLERE DE BİR GÜZEL ÇÖZÜM MUTLAKA BULMALIDIR.

BAL VE TARÇIN KARIŞIMI

BAL VE TARÇIN KARIŞIMI

BAL VE TARÇINLA GELEN ŞİFA

Bal ve Tarçın karışımı birçok hastalığa iyi gelmektedir. Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir. Bal her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp ilmi, balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir. Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır.
ARTRİTBir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.Artritli hastalar, bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah, akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİHer gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur.Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.DİŞ AĞRISIBir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.HAZIMSIZLIK VE GRİPToz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARIİki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.KANSERJaponya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.KALP HASTALIKLARIBal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.KISIRLIKEski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.Çin, Japon ve Uzakdoğu ülkelerinde, gebe kalamayan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlarGebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.KOLESTEROLİki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.
MİDE AĞRILARIBal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.GAZHindistan ve Japonya’da yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.SAÇ DÖKÜLMESİSaçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal, bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.SİVİLCELER VE DERİ3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.SOĞUK ALGINLIĞIBir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.YAŞLILIKBal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumuşak tutar, yıpranmasını durdurur.YORGUNLUKAraştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit etmiştir.ZAYIFLAMABir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.Düzenli uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.